Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Женски парфеми

Дискусија во 'Парфеми' започната од Daniella, 20 ноември 2009.

1. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Парфемчево го добив на поклон и дефинитвно се заљубив во мирисот.

На stetoskop му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.499
    Допаѓања:
    97.080
    Мојот омилен периодов, женствен со пудреста нота.

burberry-weekend-for-women-edp2.jpg

На elisabeta, danichap, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. SoNreir

SoNreir Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    59
    Кои се потрајни C-Thru или B.U.?

4. Paolita

Paolita Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2014
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    150
    Јас лично би ти ги препорачала C-Thru, го купив пред месец дена и го користам и сум задоволна, прилично се трајни и преубаво мирисаат.Додека пак B.U ги имам користено поодамна така и не се лоши, ама јас кога би бирала помеѓу овие сигурно би го одбрала првиот.

Инаку, што мислите за овие парфеми, вреди да се пробаат или??
    https://www.facebook.com/Kam.Market...06968984862/10153453234229863/?type=1&theater

5. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Дечки, Burberry Weekend вие што го користите, е зимски парфем или летен?

6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.363
    јас од Victoria`s secret го имам Love Spell. Од Cosmo го земав за 974 денари.Топ е.Имам и др.парфеми на Marc Jacobs и Fragonard.Да ставам слика?

7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Па штознам веќе... Мене за во лето ми е претежок поради јасминот, ама пак за во зима ми е некако слаб. Идеален ми е за во есен по дождливо време, какви ноти отвара кога е такво времето ... волшебен е! За во пролет ми е исто убав, онака дрвца и цвеќенца си цветаат и ти мирисаш на Јасмин да се вклопиш во атмосферата, убаво чувство.

На Jordanovska-K, Waka-waka и kate89 им се допаѓа ова.
  8. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Тнх..
    Мене некако поише ме асоцира на зимно време, ама гледам сите различно го користат.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Па да, на кој како му одговара така си го користи. Не постои универзално правило кај овој парфем затоа што има комбинација и од зимски и од летни ноти.
    На пример оние со ванила знаеме дека се за зима, Dior Poison (сите верзии), цитрусните пак се повеќе за во лето. Сепак секој со вкусот, неретно се случува да намирисам Hypnotic Poison во автобус во лето :lol:

На kate89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Не знам дали ја погодив темава, ама ај тука ќе прашам. Дали кај нас може да се најдат малечки рол он верзии на оригиналните парфеми? Чисто онака да си ги носам во ташна, да не тегнам цели шишиња кога одам/патувам некаде? Јас секогаш ги купувам најголемите милилитражи на парфемиве, пошто се најисплатливи, ама жива мака ми се за пакување во куфер цели шишиња од 75 или 100 мл. Значи не барам копии на парфеми, туку истите оригинални парфеми што се продаваат по парфимерииве, само во малечки рол он шишенца?
    Ако нема, дали постои опција (пошто сигурно има на нет) да си нарачам рол он шишенца, па сама да си претурам внатре од омилениот парфем? И како? :lol:

Едит: Не мора да се рол он, може и мали шишенца со распрскувач :)

11. Lollipop7

Lollipop7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    782
    [​IMG] го има ли Prada- Candy кај нас? И ако некој го има или го мириснал нека го опише дали е добар или не и колку трае? :)

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Ги има само во сетови. Конкретно само на Версаче, Диор и Ланвин имам приметено дека во Сетовите доаѓа и парфемче како рол-он, и тоа не во сите. Версаче Yellow Diamond сигурна сум дека има затоа што лани го купив сетот и имаше со парфем+млеко+гел за туширање+рол он од парфемот. Амбалажата им е преслатка! Јас не земав со рол он си земав мини верзија од парфемчето оти сум колекционер на такви :lol:
    Ако видиш некој сет на акција што ти се допаѓа плус да има рол онче супер ќе ти се погоди. Вака поединечно не сум видела да се продаваат, а во принцип ги владеам парфимерииве :D
    Туку кажи од каде може онлајн да се нарачаат, баш добро...

@Sexybaby86 сега читам дека ни ти незнаеш од каде се нарачуваат. Морам да ти кажам дека не постои начин да се претури од оргиналниот парфем затоа што се ептен добро затворени, никако неможеш да отвориш таков парфем освен ако не го скршиш. Така да сметам дека неможе да се претури, освен ако не шприцаш од парфемот во шишенцето со рол он.

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @mims-89, не знам дали има на нет, немам видено, ама би требало да има по Ибеј/Али. Се' и сешто се продава, па шишенца за парфеми, пффф :D Дали распрскувач или рол он сеедно, ако најдам ќе ти пратам линк. Него како сама да си претурам после, тоа ми е муабетот :sweat: Ваљда има некој механизам да се прикачи шишенцето за грлото на парфемот, т.е. пумпицата што е внатре, па да се исцеди во шишенце... Не знам, само тој момент ме буни. Ќе пребарам и на Youtube, може ќе најдам туторијал :lol:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Освен со шприцање нема друг начин, ти напишав погоре за да не редактирам одкако поубаво ти го прочитав прашањето. Знам дека неможат никако да се отворат, имам пробувано кога ми се расипувала пумпица од парфем, нема никаков начин да се отвори освен ако не го скршиш.

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @mims-89 најдов на Али, многу се слатки :D Има разни големини, од 5 мл, 6 мл, 12 мл... Еве линкчиња, ова се првите што ми се појавија. Има и цело пакување со комплет 6 шишенца, а шипингот е минимален:
    http://www.aliexpress.com/item/fact...-spray-with-gift-box-free/1554414413.html?s=p
    http://www.aliexpress.com/item/1pcs...-Atomiser-Spray-Free-Shipping/1758142920.html
    И тоа овие се со спреј, уште поубаво. Сигурна сум дека да прочепкам ќе најдам и без шипинг, ама и вака не е страшно, околу долар, два :)

Едит: @naturally ми кажа дека шишињава се викале TRAVALO :)

На naturally и mims-89 им се допаѓа ова.
  16. A2223

A2223 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    11
    Jas vekje podolgo vreme go koristam parfemot of Viktor & Rolf edicija Flowerbomb i BonBon, znacit nema nesto poubavo sto sum sretnala, vredi da se potrudite. Jas sum zaljubena vo mirisite hahaha a i dolgo traat. pozdrav zenski

На Jordanovska-K му/ѝ се допаѓа ова.
  17. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    3.483
    На sesilija, Sexybaby86 и mims-89 им се допаѓа ова.
  18. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    :)
    Burberry Brit случајно да не го имаш користено?
    Периодов некако се опседнав со парфемиве, но искрено ептен се мислам меѓу овие два.

19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Не сум го користела, само неколку пати го имам мириснато и искрено не ми оставил некој впечаток, во секој случај е многу посвеж од Викенд.
    Ѕирни го и најновиот на Барбери ако си заинтересирана за нив. Мене ми се омилени!
    Дефинитивно нареден за купување ми е овој (најновиот)

На Mama25, kate89, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    @Sexybaby86 кај мене во секој парфимерија се продаваат сетови за мини парфеми, од сите најпознати фирми ги има.
    Погледни на тие страните каде купувате mini fragrances sets.

На Sexybaby86 и mims-89 им се допаѓа ова.