Денес моја другарка го имаше на себе C-THRU Pearl Garden. Цело време мислев дека е намирисана со D&G Light Blue. Накрај ја прашав и ми вели, не бе, имам C-THRU. Преубаво ми мириса, значи ептен наликува на Light Blue. Го користела некоја од вас?
Да, навистина се многу слични. Сакам вакви парфеми освежителни,ама за на лето се повеќе. Сега сакам да си најдам некој појак. Живанши ми е на листа....
И јааааааааааааас A aко ти кажам дека во фри шоп пред 1 месец си купив и ја имав најголемата среќа беше згрешен кодот кога му го куцнаа на каса (смешан со тоалетна вода вода на Нина Ричи). Го земав парфемов за 23 евра Штета веќе бевме на пат за Скопје кога ја заприметив сметката, ќе земев уште 1 сигурно. Може на сите им бил згрешен кодот или може само на овој, како и да е пукнав од среќа
Браво за сите за коментарите, си направив огромна листа на парфеми Штом ги потрошам оние неколку кои ги имам, веднаш сакам да си купам 2-3 од поскапите (не дека сакам скапи да купувам,туку од овие маркиве,сите се скапи..) Сега ке наредам неколку парфеми,(што се веке спомнати од некои феминки тука), и ако знаете да ми кажете кој е летен кој зимен, (добро сега,есенски,пролетен..кој полесен,кој потежок..се разбираме ) И кој вие вака би го одвоиле Stile Donna - Sergio Tacchini Play - Givenchy Beyond Paradise - Estee Lauder chance - chanel radiance - britney spears bright crystal - versace eva longoria имам уште мноогу други али ај овие сега леле порано не бев по парфеми, сега нешто се попалив,почнав да следам..ц ц
А што мислите за Malizia Bon Bons? Денес се присетив на нив, многу го сакав Sweet Vanilla или пак Milk Shake верзијата. Уште денес ќе го купам Sweet Vanilla да се присетам на добрата слатка ванила.
Колку само се слатки и многу траат, ги имам користено пред 4-5 години-шишенцето се уште си го чувам ванилата ми е подобра(за преку ден ми се совршени)
^ Стварно се преслатки и точно е дека многу траат. Сега ме потсетивте.... ќе си купам и јас. Имам користено неколку. Овој ми е омилен и уште еден (на розево беше шишенцето) така како овошен, ама не можев да најдам слика.
Да ми препорачате некој парфем ? Епа вака, барам некој парфем што не е многу скап, да е највеќе 2000.Сакам да е полесен, зашто несакам зимски парфеми, тешки ми се и некако коа ги мирисам ме задушуваат. хаха.ептен ми се свиѓа од Аврил Black Star, Curious i Fantasy од Бритни али незнам ми рекоа дека тие од Бритни испарувале брзо.а тој од Аврил мене преубав ми е.да не има некој користено да ми каже каков е , дали долго се задржува? фала ви.
^^^ Парфемот е нешто неверојатно.1200 денари е,заедно со спреј и млеко за тело во новиот каталог на авон на првата страница.
150 ден се. Мислам дека ги има во сите парфимерии барем ПП е така. Бтв имав од ванила и милкшејк и шишенцата сеуште ги чувам Шубо ме потсетивте да го дотрошам сегашниов и ќе си земам од ванила И зеленото-од коктел мислам беше (средното на сликата ) преубаво мириса.Абе преубави се сите