Различни се, сите имаат различни мирисни ноти. Мене розе и жолтиот ми се фаворити, другите два ми беа убави, ама не беа баш по мој вкус тогаш кога бирав. Плавиот е дрвенаст со нота на ванила, виолетовиот ми е цитрусен со микс на ванила, розевиот е овошен каде цитрусната нота мислам дека е најистакната и жолтиот мириса на јасмин, дефинитивно ми е омилен за секое годишно време.
Штом си го зимала на точење со сигурност станува збор за првиот парфем (црното шишенце), всушност тој е и првиот Ангели и Демони, другите како што се подредени така излегуваа година за година, а мислам дека ги нема на точење зашто не се толку популарни како првиот. Инаку да, сите различно мирисаат и се далеку послаби и помалку трјани од првиот. Ако не се лажам црниот е парфем и тертиот по ред, другите се тоалетни води. Е сеа гледам на вториот пишува еликсир, е незнам што им значи тоа.
од орифлејм има еден убаво мириса, но незнам колку е траен Love Potion , а од авон најдобри се тој Amber Elixir црвениот и Premiere Luxe и траат доста долго време
E fala ti mnoguuu...ovoj na tocenje preubavo mirisa, za ova vreme zimski parfem epten e dobar... ) za 100ce 2 nedeli se prskas hahhaa
Од Oriflame ти го препорачувам Amber Elixir или My Red ако зборуваме за трајност, убави се баш за овој период. А од Авон имам користено само еден парфем (Treselle Seduction) ама за жал веќе го нема изгледа го тргнале од продажба - е тој беше нешто невидено преубав и траен, али доста ги фалат Little Black/Pink/White/Red/Gold Dress парфемите.
Различни се. Од кои првиот (црниот) излезе прв во продажба и од него единствено постојат копии... Ова го знам затоа што третиот (Le Secret) ми е омилен парфем и според мене многу поубав од црниот... трае со денови на облеката, незаменлив е...
Od ovie cetiri posledniot e najdobar, i isto onoj Le secret, samo go nema na slikava! Traen i fascinanten, nema da pogresis!
Која цена се парфемиве и каде да ги барам? Подарок и е на сестра ми од странство, а прекрасен е розевиот.
Ми се мотка низ дома одредено време парфемчево, Џенифер Лопез Deseo, некој ако го користел да напише една рецензија за него. Не ми е отворен да знам дали да си го чувам или да го поклонам, и така и се ближи роденден на другарка ми . И цената ако му ја знаете може да споделите.
@mims-89, мислам дека ќе ти се допадне ако сакаш цитрусни мириси. Овој парфем е баш таков. Летен и лесен, доминантна е цитрусната нота, а ми се чини дека има и мешавина на јасмин, фрезија и мошус. Го имам користено одамна, фино парфемче е, ама не е за сега.
http://www.fragrantica.com/perfume/Jennifer-Lopez/Deseo-1719.html Тука можеш да видиш кои се нотите на парфемот.Повеќе е дрвенест, а преовладуваат и цитрусни ноти.Главната нота е бамбус и пачули, а доминира јузу како главна цитрусна нота.Има и рецензии во коментарите долу.
Околу 5300 мислам дека беше тој од 100 мл. Види го и виолетовиот, Flash London, исто многу убаво мириса, и долго трае.
Здрво девојки, ќе патувам со авион но нели не се дозволени мириси, дезедоранси и сл. Слушнав дека постојат авионски пакувања. Дали знае некој каде можам да најдам и точно какви можам да понесам со себе ?
Во куферот што ќе стои во багаж можеш да носиш колку сакаш, несмееш во рачниот багаж. Некаде имам прочитано по 10мл или слично не ми текнува на бројките, но јас кога патував од ташната што сакав да си ја носам со мене во авион ми земаа се, крема за раце (иако беше малечко помалку од 10мл) и дезодоранс, како и шишенце со вода. Инаку такви така наречени авионски пакувања имаш во ДМ. Има од секакви производи мини пакувања.