Мислам дека и птиците на гранките знаат веќе дека никогаш нема да престанам да го користам мојот омилен за век и вечни векови, Givenchy Very Irresistible Eau de Parfum. Совршен е за секое годишно време и сеуште не сум нашла парфем што е повеќе ЈАС од овој, што трае повеќе на мене од овој и за кој сум добила повеќе комплименти, арно ама, јас не сум јас ако не посакам да сменам одвреме навреме, чисто од разонода, нели Најновa љубов ми е тоалетната вода Miss Dior. Познавајќи го парфемот од истава линија, кој ми е прејак, по некоја логика мислев дека и тоалетнава е исто јака, ама колку само сум била грешка. Има некоја длабочина, интензивност во мирисов, но сепак е толку нежен, пудрест и остава толку пријатна аура... Мислам, невозможно е да се опише парфем, нели, ама го чувствувам како совршено ми лежи и иако е тоалетна вода, мириса и трае цел ден, буквално. Совршен за пролет
Женски, ај препорачајте ми некој нежен парфем, свеж само да не е некој благ и траен да е секако. Цена до крај 1500
Zenski da ve prasam dali go imala nekoja parfemot Moschus vo lokalni parfimerii go ima nekade 300 i nesto den kako vo zolto sisence so crno kapace... Mi se dopadna dali trae?
Пред некој ден ги помирисав и преубави се Версаче Ерос и Валентина Валентино Одамна не ми проработиче сетилата на некој парфем, ама на овие два баш...Овие се следните за купување.
http://img6a.flixcart.com/image/per...-rive-90-donna-original-imae2hwpbser6uj2.jpeg Денес го купив имитација нормално 350 денари на пазар И траен плус!
Женскиот е овој. Машкиот е во сребрена коцкаста амбалажа. Тоа man што го пишува е онака на рекламниот флаер напишано, нема врска со овој парфем, женски е 100%, освен ако е не е некој фејк.
Има и златни машки, а и плус оние што си се машки убаво пишува men, после тоа 212 vip. На женските, обично е само името на парфемот. А да е овој фејк, и јас натаму мислам, што знам.
^ Овој парфем е единствениот за којшто се каам што сум го купила. Мојот е 80мл и веќе пола година го влечкам, ни пола не е потрошен. А на почетокот стварно ми се свиѓаше. За периодов го користам Bright Crystal absolu, а ако има некој предлог за некој парфем со ноти на ванила нека пише.
@blueberry93 незнам каква нота поточно на ванила бараш ...Ама ако бараш чиста ванила појди во Yves Rocher има повеќе парфеми. Има чиста ванила биотоалетна вода 100мл-600ден ...има и парфеми Мене ми е убав овој 2000ден -50мл Мене лично црвениот- Hypnotic Poison,Shalimar Guerlain и Hypnose na Lancome ми мирисаат на ванила. Ама се е ствар на вкус.
Па да, во принцип сакам пованилести парфеми, да преовладува нотата, се давам до бесвест. Од тоа што имам користено и се' уште користам, нешто поомилено би било The one на D&G и можеби Si на Армани. Не сум љубител на појаки парфеми. Додуша парфемот на Герлан е сон, ама во него се гледам на малку подоцнежни години. Интересното е што секогаш сум ги земала предвид само геловите за туширање на Ив Роше, а сега гледам на каталогот еден куп парфеми, што искрено не сум ни ги помирисала. Баш денес ќе наминам до Сити Мол, осеќам дека ќе се израдувам.
И јас пред да го отворам мислев дека е фејк, ама кога го отворив паковањето беше исто како тоа на втората слика.
Девојки дајте предлог за некој убав, женствен а не премногу јак парфем за овој период од годината. Знам дека се работи за различни вкусови, но некако се јаки одбирам и неможам да се одлучам.