Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Женски парфеми

Дискусија во 'Парфеми' започната од Daniella, 20 ноември 2009.

1. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    18.108
    Колку што ми се допаѓа Little black dress од авон, ниеден друг од кога излезе го користам :inlove::inlove:

На jovana03 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Дали некој знае да ми каже како мириса ова парфемче?

3. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Иако не е типичен парфем што јас би го одбрала,затоа што сакам полесни парфеми,се заљубив во овој. Среќа што е поладно деновиве и не е толку тежок за да си го носам секој ден.

На Elaria, Beauchamp и macka91 им се допаѓа ова.
  4. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    10.245
    Будно ќе ги следам празничните попусти, го намерачив :makeup:

Инаку, како се згуснува маглава надвор и станува се помрачно и сиво, некако ме фаќа иштав за овој...иако е еден од најјаките и најдолготрајните парфеми што сум ги помирисала. Ама таков е мрачен, зачинет, длабок. Станав си го помирисав празното шишенце и ме врати на некои убави моменти. btw единствено празно шише што го чувам. Да се надевам дека ќе се решам да го сменам со ново :smirk:

На Jordanovska-K, joy1, ph.orhideja и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Дали во продавниците/маркетитие сте го сретнале овој C-thru?

6. Damata so marama

Damata so marama Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    294
    Aj nekoj predlog na ubav zenski parfem za nova godina planiram da si go kupam ?

7. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    На Jordanovska-K, joy1, Elaria и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.058
    [​IMG] Ефтин, а убав.

На ЕнаК и plava.90 им се допаѓа ова.
  9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.016
    Допаѓања:
    81.358
    @Summerlover, ми треба мала помош од тебе. :)
    Предложи ми некој парфем кој мириса на, како да ти кажам, чисто и нежно. Посликовито кажано - кој мириса на Dove антиперспирантот со плаво капаче, некој таков неутрален ама забележителен мирис. :tmi:

Chanel Chancè ми е премногу свеж за овој период, исто и мојот најомилен D&G Light Blue, а од оние потешките мириси ми се смачи, па сакам промена.
    Се мислам дали да му се вратам на Lacoste Femme, но некако потајно посакувам да пробам нешто ново.
    Помогни и` на грешницава како знаеш и умееш - било каков предлог е добредојден. :)

На Jordanovska-K му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.995
    Moj omilen parfem i vekje podolgi godini go koristam Burberry London..preubav mi e i nekako ubavo mi stoi na kozata:)

11. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Mishela
    Бидејќи ти е D&G Light Blue омилен, а пресвеж за зимата, јас би ти рекла да го пробаш C-thru Golden touch. Исто мириса како Light Blue, само малку позатворен, односно потопол, што го прави посоодветен за зимното време.
    Инаку, еве и други:
    1. Fresh од Trussardi- Тој баш дава некое чувство на чистота и топлина. Мислам дека имаше дрвенести ноти роза и пачули во него.
    2. Infusion d'Iris oд Прада- Типично балсамично, пудресто и свежо на цитрус. Баш Dove стил. Ем го има тој нежен придушен пудрест тон, а пак од друга страна свежо. Асоцира на чисто.
    3. Stella Nude од Стела Мекартни- Многу свежо и лесно, мислам дека исто има цитурс и роза. Пак од друга страна, нежно и топло.
    4. О oд Ланком- Свежо, ама повеќе накај зачинето отколку слатко, повеќе лимонесто би рекла :D
    5. Eclat d'Arpege од Ланван, потсеќа на некој гел за туширање, делува лесно со примеси од цветно, значи ептен женствено и нежно.

6. Anais Anais од Cacharel- Ептен женествено, главната нота се врти околу белиот цвет, баш како на самото шишенце. И тука има присуство на пролетна свежина смирена со пудреста нота.
    7. Еssence од Narciso Rodriguez- Синоним по мирис за него е Нивеа кремата :D
    8. Noa од Cacharel- Преубаво, едноставно женествено. Лесен и топол,некако баш да можеш да си ја носиш пролетта во тешката зима.
    9. Pleasures Intese од Este Lauder- Исто женествен, основата му е бел цвет и мириса нежно, но и свежо.
    Исто пробај мирсни ги, па може ќе ти одговараат: Manifesto YSL, Givenhy Dahlia Noir.

На crazylady, Jordanovska-K, Elaria и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    10.245
    @Mishela гледам еден од препорачаните е на Trussardi, па додека си таму мирисни го и овој, доста е нежен, мириса чисто, пудресто. Ако не се лажам како да имам прочитано дека преферираш такви ноти.
    Е само не ми текнува колку е забележителен, т.е. колку нотите му доаѓаат до израз во зимскиот период. Како и да е имај го на ум :)

На Jordanovska-K и Mishela им се допаѓа ова.
  13. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Aqua Divinia од Bvlgari: Не типичен аква парфем, повеќе ја имаа таа доза на машки парфем, но инаку го вбројувам во унисекс парфемите. Има некои слатко/солени ноти.

На Jordanovska-K, Konfetka и bella.s им се допаѓа ова.
  14. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    dahlia divin givenchy za nisto ne bi go menuvala ovaj parfem koga ke go istrosam ke zemam i drug ,ako e skap ama e nezamenliv, isto i lola parfemot :inlove:

Прикачени фајлови:

На macka91, LivingGlam и Summerlover им се допаѓа ова.
  15. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Od bulgari gi imam koristeno site,no beliot sto e ,mi e nezamenliv,probuvam testeri kako demek da promenam i na kraj pak se vrakam so istiot,so godini veke.epten mi e super.inaku za sekojdnevie si zemam razlicni.

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.604
    Допаѓања:
    201.929
    Да прашам, бидејќи одамна не сум шетала по парфимерии кај нас (освен ДМ, ама таму не гледам парфеми), дали го има D&G Light Blue Sunset in Salina, и што цена е, ако знаете, се разбира?
    Му се намерачив... во Србија го мириснав, во тамошен ДМ :tmi: ама цена не видов... ми остана во паметов...

17. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Annath Мислам дека го видов во Cosmo, во Сити Мол. За цена, не сум сигурна, но мислам дека имаше сега некои новогодишни попусти.

На Annath и Elaria им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.604
    Допаѓања:
    201.929
    Супер, фала ти, ќе одам да видам дали го има... ако го имало во Сити Мол, сигурно би можело и во другиве да го има, мислам во Космо низ градов, далеку ми е молов.

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    000023032.jpg
    Сега го мириснав и се заљубив.Многу ме потсетува на la vie est belle.Слични ноти имаат.

На Neznam1, Jordanovska-K, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. DivineT

DivineT Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    На LaraSolare му/ѝ се допаѓа ова.