Женски парфеми

Дискусија во 'Парфеми' започната од Daniella, 20 ноември 2009.

1. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.489
    Допаѓања:
    20.004
    Колку што ми се допаѓа Little black dress од авон, ниеден друг од кога излезе го користам :inlove::inlove:

На jovana03 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Дали некој знае да ми каже како мириса ова парфемче?

3. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.906
    Иако не е типичен парфем што јас би го одбрала,затоа што сакам полесни парфеми,се заљубив во овој. Среќа што е поладно деновиве и не е толку тежок за да си го носам секој ден.

На Elaria, Beauchamp и macka91 им се допаѓа ова.
  4. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    10.585
    Будно ќе ги следам празничните попусти, го намерачив :makeup:

Инаку, како се згуснува маглава надвор и станува се помрачно и сиво, некако ме фаќа иштав за овој...иако е еден од најјаките и најдолготрајните парфеми што сум ги помирисала. Ама таков е мрачен, зачинет, длабок. Станав си го помирисав празното шишенце и ме врати на некои убави моменти. btw единствено празно шише што го чувам. Да се надевам дека ќе се решам да го сменам со ново :smirk:

На Jordanovska-K, joy1, ph.orhideja и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Дали во продавниците/маркетитие сте го сретнале овој C-thru?

6. Damata so marama

Damata so marama Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    294
    Aj nekoj predlog na ubav zenski parfem za nova godina planiram da si go kupam ?

7. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.479
    На Jordanovska-K, joy1, Elaria и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.059
    [​IMG] Ефтин, а убав.

На ЕнаК и plava.90 им се допаѓа ова.
  9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.323
    Допаѓања:
    81.923
    @Summerlover, ми треба мала помош од тебе. :)
    Предложи ми некој парфем кој мириса на, како да ти кажам, чисто и нежно. Посликовито кажано - кој мириса на Dove антиперспирантот со плаво капаче, некој таков неутрален ама забележителен мирис. :tmi:

Chanel Chancè ми е премногу свеж за овој период, исто и мојот најомилен D&G Light Blue, а од оние потешките мириси ми се смачи, па сакам промена.
    Се мислам дали да му се вратам на Lacoste Femme, но некако потајно посакувам да пробам нешто ново.
    Помогни и` на грешницава како знаеш и умееш - било каков предлог е добредојден. :)

На Jordanovska-K му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Moj omilen parfem i vekje podolgi godini go koristam Burberry London..preubav mi e i nekako ubavo mi stoi na kozata:)

11. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Mishela
    Бидејќи ти е D&G Light Blue омилен, а пресвеж за зимата, јас би ти рекла да го пробаш C-thru Golden touch. Исто мириса како Light Blue, само малку позатворен, односно потопол, што го прави посоодветен за зимното време.
    Инаку, еве и други:
    1. Fresh од Trussardi- Тој баш дава некое чувство на чистота и топлина. Мислам дека имаше дрвенести ноти роза и пачули во него.
    2. Infusion d'Iris oд Прада- Типично балсамично, пудресто и свежо на цитрус. Баш Dove стил. Ем го има тој нежен придушен пудрест тон, а пак од друга страна свежо. Асоцира на чисто.
    3. Stella Nude од Стела Мекартни- Многу свежо и лесно, мислам дека исто има цитурс и роза. Пак од друга страна, нежно и топло.
    4. О oд Ланком- Свежо, ама повеќе накај зачинето отколку слатко, повеќе лимонесто би рекла :D
    5. Eclat d'Arpege од Ланван, потсеќа на некој гел за туширање, делува лесно со примеси од цветно, значи ептен женствено и нежно.

6. Anais Anais од Cacharel- Ептен женествено, главната нота се врти околу белиот цвет, баш како на самото шишенце. И тука има присуство на пролетна свежина смирена со пудреста нота.
    7. Еssence од Narciso Rodriguez- Синоним по мирис за него е Нивеа кремата :D
    8. Noa од Cacharel- Преубаво, едноставно женествено. Лесен и топол,некако баш да можеш да си ја носиш пролетта во тешката зима.
    9. Pleasures Intese од Este Lauder- Исто женествен, основата му е бел цвет и мириса нежно, но и свежо.
    Исто пробај мирсни ги, па може ќе ти одговараат: Manifesto YSL, Givenhy Dahlia Noir.

На crazylady, Jordanovska-K, Elaria и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    10.585
    @Mishela гледам еден од препорачаните е на Trussardi, па додека си таму мирисни го и овој, доста е нежен, мириса чисто, пудресто. Ако не се лажам како да имам прочитано дека преферираш такви ноти.
    Е само не ми текнува колку е забележителен, т.е. колку нотите му доаѓаат до израз во зимскиот период. Како и да е имај го на ум :)

На Jordanovska-K и Mishela им се допаѓа ова.
  13. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Aqua Divinia од Bvlgari: Не типичен аква парфем, повеќе ја имаа таа доза на машки парфем, но инаку го вбројувам во унисекс парфемите. Има некои слатко/солени ноти.

На Jordanovska-K, Konfetka и bella.s им се допаѓа ова.
  14. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    dahlia divin givenchy za nisto ne bi go menuvala ovaj parfem koga ke go istrosam ke zemam i drug ,ako e skap ama e nezamenliv, isto i lola parfemot :inlove:

Прикачени фајлови:

На macka91, LivingGlam и Summerlover им се допаѓа ова.
  15. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Od bulgari gi imam koristeno site,no beliot sto e ,mi e nezamenliv,probuvam testeri kako demek da promenam i na kraj pak se vrakam so istiot,so godini veke.epten mi e super.inaku za sekojdnevie si zemam razlicni.

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.359
    Да прашам, бидејќи одамна не сум шетала по парфимерии кај нас (освен ДМ, ама таму не гледам парфеми), дали го има D&G Light Blue Sunset in Salina, и што цена е, ако знаете, се разбира?
    Му се намерачив... во Србија го мириснав, во тамошен ДМ :tmi: ама цена не видов... ми остана во паметов...

17. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Annath Мислам дека го видов во Cosmo, во Сити Мол. За цена, не сум сигурна, но мислам дека имаше сега некои новогодишни попусти.

На Annath и Elaria им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.359
    Супер, фала ти, ќе одам да видам дали го има... ако го имало во Сити Мол, сигурно би можело и во другиве да го има, мислам во Космо низ градов, далеку ми е молов.

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    000023032.jpg
    Сега го мириснав и се заљубив.Многу ме потсетува на la vie est belle.Слични ноти имаат.

На Neznam1, Jordanovska-K, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. DivineT

DivineT Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    На LaraSolare му/ѝ се допаѓа ова.