За мене врв на зимски парфем е Chystal Noir - Versace , а ако сакате ваков вид на парфеми исто сум презадоволна и од Vanitase - Versace , La Vie est Belle - Lancome. Сите три траат до заборав , али често ги избегаваат ради пресилен мирис на првото прскање. Моментално го имам Addict - Dior , али за мој стил е прескап и пренападен а не ми трае како никој од гореспоментативе.
Ана,го има во Еликсир Рамстор,на попуст е сега 100 мл,3000 ден.И јас се мислам дали да го земам.За пролет лето е супер.
Благодарам за инфо, ептен ми е убав... не е многу поразличен од оригиналот, ама има некоја нотка што ме привлече. Се мислам сега да видам ако го има од Москино овој ако треба да решавам, би го зела на Москино, ептен е убав за пролет. Ма и за лето! Многу ми е тешко да се одлучам за парфем кога ќе ми се бендисаат два-три истовремено. А не се баш ефтини
Јас го имам користено на Moschino Cheap and Chick и баш ми има интересен мирис. А ме привлече со шишето во форма на Олива
Влегов во парфимерија и ништо не купив. Се двоумам или троумам меѓу: Viktor&Rolf Flowerbomb,Valentino Donna i Carolina Herrera Vip rose. Е ај сега,за кој да се одлучам. Моментално la vie est belle и burberry body ги дотрошувам,а за вечерни излегувања coco madmoiselle. Ете ми го вкусот. Кажете и некој друг ако имате на ум.
Орхидеја јас гласам за Viktor&Rolf Flowerbomb од трите наведени кои си ги спомнала,но некако тој ми е многу сличен на la vie est belle, па кога би се прашувала јас би сакала некоја драстична промена нешто ептен поразлично Во последно време се заситувам па сакам да сменам во тотална крајност,изгледа е период. Ако не ти се брза ти предлагам да не купваш од тука и така ќе патуваш ван Македонија,имаш повеќе избор надвор не за друго да не ти фати окце нешто друго
Сум го користела,многу ми е јак и тежок. Неколку пати прснав и го дадов. Сакам некој да има поостра нота,а истовремено да е свеж,а таа ја наоѓам во сите парфеми кои ги имам набројано. Не ги знам која нота што е.Фала ти сепак за сугестијата,не брзам со купување.
@ph.orhideja D&G pour femme/rose the one, Lancome la nuit tresor, Chloe roses de Chloe/Chloe, Versace bright crystal absolu? Инаку од горенаведените го имам flowerbomb, и без двоумење би го зела тој.
Toлку се мислев што да си купам следно, со намера малку да сменам нели од долгогодишното форсирање на Lacoste Femme и D&G Light Blue, ама ... не ми е судено. Mајка ми предосмоматровски ми купила ново пакување од Lacoste Femme , а јас во меѓувреме си го купив Dahlia Noir, зашто и неговите ноти ми се тука некаде, а и ужасно ме потсеќа парфемот на мојот непребол од Avon, Little White Dress. Задоволна од Givenchy, меѓутоа, кај и да е ќе го сефтосам Lacoste. Мислам дека на луѓето кои ме знаат им е многу чудно кога не мирисам на парфемов, ко да не сум јас. И после, сум сакала промени. Да, жими ај да не кажам што.
гi има некој користено? намалени се на 750 ден со 50% попуст Како мирисаа ме интересира дали се нежни ненападни? дали се за ова време пролет лето? Посебно за вториов ме интересира Exotic jasmine