Кога се почастив со овој парфем, првичната замисла беше, сакам мирис од Шанел. На прв впечаток си помислив дека е премногу елегантен за мојот секојдневен стил,кој е вообичаено лежерно спортски, меѓутоа пресуди неговата моќ да го подигне расположението. Имаше во понудата и посвежи варијанти, кои веројатно ќе беа поприкладни, но ми падна на памет, да го користам за секој ден на обични комбинации начин и во прилика како ја што сакам.
Jas, si naracav 2, sto mirisaat kako hugo boss... iskreno se iznenadiv od kvalitetot i uslugata. Parfemite mi stignaa na vrata, eden den otkako gi naracav bez dopolnitelni trosoci okolu dostavata. Toplo ti gi preporacuvam, ne znam da se odlucam za koj zatoa sto i dvata se preubavi
Барам некој парфем што мириса на ванила,многу сакам такви парфеми Ама не знам кој,може помош кога бев во космо видов еден на Мајкл Корс Midnight shimmer се вика ама не знам дали трае дека празен беше тестерот
Ако сакаш чиста нота на ванила, еве еден мој предлог. Не е оргинал, или нешто бренд, али прав оригинален мирис на ванила има а, и добар квалитет . Многу е јак и благ, за периодов е погоден. Јас го имам користено баш првиот од сликиве во спојлер, преубав е. Но, стварно многу јак! Два пати да прснеш мислам е многу Ама чим сакаш ванила, верувам ќе ти допадне. Милитражата му е 100мл, јас го имав купувано од локална парфимерија каде што живеев. 300-350 денари макс е. Го има и на други места сигурно, сега не можам да знам каде точно, али да побараш во помали парфемии мислам дека ќе го најдеш. Јас го имам купувано во парфимерија Џоана(има во Кисела вода, и Драчево, други места не знам точно). И се уште го има во таа парфимерија. Ако не сум грешка, мислам го имав видено еднаш во ДМ маркет, но не сум сигурна! Како и да е, ако го забележиш некаде во ваква амбалажа (бојата може да е и сина покрај жолта) пробај го на тестерче Спојлер Aко сакаш оригинал/бренд, еве некои предлози што имаат поостра и чиста нота на ванила : Спојлер Иначе, можеш и во парфимерии каде што точат парфеми да си земеш чиста ванила. Пример, Рефан во ГТЦ, Веро Џамбо, Делта Ароматик во Капитол, во Рамстор исто има еден штанд кај цвеќињата (не ми текнува како се викаше местото) и сл..
Јас го имам овој и многу ми е убав, има така нежна нота не е премногу јак и ни премногу слаб. Кога ставам од него мирисам и следниот ден. Мана е што е многу воденест. Го добив на поклон.
Вчера ставив парфем од едно девојче и беше многу убав но неможам да се сетам како се вика,беше како Викторија Сикрет,розево шишенце почнува на буквата т,ако знае некој нека пишее
Ми треба мислење за парфемов. Начекав добра понуда со лосион и гел за туширање и сакам да го земам за поклон. Но понудата е на интернет и не знам како мириса па ако некој знае да ми објасни или уште подобро да ми го спореди со некој парфем.
Мене ми мириса слично на Trussardi - Delicate Rose, ако некогаш си го користела. Цветно-овошна категорија е, таков некако е и мирисот, а мене повеќе ми се допаѓа обичниот отколку овој. Обичниот ми е покласичен, овој е некако поовошен. Барем мене ми е таков.
Значи претежно летен парфем м? Пааа дообро ќе разгледам да видам нешто друго ако не ќе го земам овој, ако ништо друго барем за мене
Женски, парфемите од Britney S. ги има кај нас?Каде,колку..? @Sari4kaaaa јас го имам Heat,еден од омилените(години го имам затоа што го штедев кога стигна при крај),многу убав е и траен. А,другиот го немам мириснато.Баш ме интересира каков е.Ај ќе кажиш за кој си се одлучила
Јас би го препорачала овој Скроз е буџет френдли (во зависност од каталогот, цената се движи меѓу 300 и 500 ден) а ненормално е траен. Иако треба да биде микс на мошус и ванила, ванилата наголемо преовладува! Мириса на топло и пријатно и (според мене) не потпаѓа под ограничувања околу тоа дали е ноќен/ дневен или летен/ зимски парфем, баш е некако „универзален“ . Сепак внимавај, прилично е јак и доминантен.
Мислење за овај парфем? летен, зимски, попуст да не знае некој Битола/Скопје? Бајдвеј, омилен на сите времиња, DKNY be delicious (цената му е околу 3500, го начеквам само на фришоп, прилично летен)
Здраво феминки, имам едно прашање. Имам премногу парфеми дома, дел од нив само еднаш користени(кога пристигнале), некои до пола. Но, не планирам веќе да ги користам. На луѓето околу мене дадов дел. Со останатиот дел што да правам? Ич не ми се фрлаат, хелп