Ја видовте ли новата тоалетна вода од Ескада? Толку убаво и летно мириса, што дури и јас како најголем необожавател на такви тропик-мириси, паднав на га*. Мислев дека Cherry in the air ми е омилен мирис, ама само мислев. Многу фина тоалетна водичка.
Знаеш дека навистина така испаѓа кога си го враќам филмот? Преклани актуелен ми беше Escada Born in Paradise, па лани бев навлечена на сè што мириса на цреши и го убив од прскање Cherry in the Air. Годинава очигледно си најдов нова „жртва“, сега ќе го мислам дури не го купам.
Дали некој има порачувано тестери парфем од facebook и да сподели мислење дали навистина се оригинални?
Јас од Escada Ocean Lounge гo користев пред неколку лета, Escada се баш традиционални со летните изданија. Пред него Nina-Nina Ricci, a потоа Boss- Sunset Orange. Минатото лето пак old time favorite Dolce&Gabbana Light Blue. Оваа пролет пак се вратив на Nina- Nina Ricci
Јас периодов бев на CK One, меѓутоа малку ми е андроген и почнаа да ми фалат пудрестите мириси. Веќе неколку години секоја пролет користам такви унисекс и парфеми со цитрусно-дрвенасти ноти, па ми фали нешто пудресто. Сега се префрлив на Boss - The Scent и мислам дека тој ми е парфем за оваа пролет, па и есен. Во екот на летото ќе го "малтретирам" овој новиов Ескада.
Барајки летен парфем,налетав на овој. Поинтензивен мирис има,со мала нота на ѓумбир што го прави многу специфичен во комбинација со нотата на ванила која преовладува. Го земав заедно со млеко за тело,повеќето парфеми така ги купувам,парфемите ги трошам,млеката остануваат.
Во космо го има? И мене ми фали нешто свежо. Која цена е ? Армани Acqua di gioia ми е при крај а баш е за пролет, лето. Пред месец, два го купив Каролина Херера новиот, многу ми е јак, заради бременоста ми се лоши одма. Ќе го чувам за зима. И јас се мислам дали да се вратам на Нина Ричи. Ама за овој Ескада ме замисливте сега
Тоалетна вода е, 30мл се околу 2600 денари. Не видов колку е поголемото шише, ако одиш натаму пиши. Ме интересира и мене.
Мишелке 2470 30 мл , 50 мл 3510 во Космо. Не е скапа. Јас си ставив на рака отпосле некако како тежок мирис добива( или си умислувам ). Ама траен е и мислам дека и јас ќе го купам , од следна плата.
Јас сум дефинитивно за bright crystal од версаче! Еден од моите омилени ммм Исто и Olympea, поубави парфеми не сум пробала