Од Том Форд, ми годи само Tobacco Vanille - тоа е патем сè што треба да знаете за мене и дечко ми. Многу сакам унисекс парфеми, особено пак кога се погодува вака да ни се допаѓа некој мирис - економичност на ниво. Тобако ванила го пензионирав за следната есен, многу ми е тежок за овој период.
Најубавиот парфем на свет според мене. Скап е за наш стандард, но навистина е нешто посебно, барем по мој вкус.
Изминативе 2 години користам парфеми само од брендот jeanne arthes, Француски бренд кој парфемите им се стварно прекрасни, во парфимеријата ми кажаа дека не се копии на ексклузивни парфеми, парфемите си имаат мирис сами за себе. Цените се движат од 300 до 1000 денари. Дали некој од вас ги има користено, затоа што мислам дека никој ги нема споменато. Еве некои од нив : amore mio, love generation sexy, guipure vannila, private room, sultane fatal, perpetual pearl
Како средношколка го имам користено Amore Mio, @Prefineta. Многу фин парфем, уште си го чувам шишенцето. Неговиот дизајн секако е копија на парфем од Lolita Lempicka, а за самиот парфем не сум сигурна, не сум истражувала.
колку кошта и кај можам да го најдам омилен ми е но од Франција ми беше подарок ако знае некој нека пише
https://www.google.com/search?q=die...i=-BFMWdjoNc7YwAKDw6rYBw#imgrc=42TJmtvhx4w3kM: Дефинитивно најдобар до сега
Дали некој има порачувано од bellina парфеми да ми каже искуство дали вредат парфемите и дали стварно се слични на оргиналите?
Јас имам порачано парфем од белина. Мириса скоро исто како оригиналот ама не е многу траен, но со оглед на цената (800 денари) мислам дека се исплати затоа што шишенцето е 100 мл.
За летово овие два ми се во ротација: 1. Lacoste Pour Femme Најнежното и најженственото нешто што постои, совршенство од мирис. Свеж, чист, но не сапунест, елегантен... Единствена маана е што не трае, а цената му е доста висока (50мл е некаде околу 3.800,00). Јас на попуст го начекав, инаку не вреди за парите од единствена причина што трае само 2-3 часа на мене, потоа веќе не го чувствувам. Безброј комплименти имам добиено за парфемов, најженственото нешто што постои. Нека не ве лаже што е Lacoste, демек спортска елеганција, не знам што. Ова е женственост во шишенце. Совршен за секое годишно време според мене, дури и за зима, иако е пренежен. 2. L'Occitane Pivoine Flora Исто пренежен и цветен, со мирис на божур. Толку е свеж, лесен и прекрасен, што дури ми го поправа расположението кога ќе прснам на себе. Совршен за пролет и лето, но не и за есен и зима, пресвеж е. Цветната арома го прави соодветен само за потопло време. Ист проблем како со Lacoste имам и со овој, не трае повеќе од 2-3 часа, но сепак би му го простила тоа на овој, бидејќи е тоалетна вода, не парфем, што не е случај со претходниот. Цената е некаде околу 2.500 за 50 мл (пак ќе речам, прилично висока во однос на слабата трајност на мирисот).
@Sexybaby86 Дефинитивно е до кожата, секоја кожа различно „впива“ одредени мирисни ноти. Мене не ми се веруваше дека е така, ама се убедив дека е до тоа со бројните „фејлови“ кои ги имав низ годините. Имаме зборувано за ова и претходно - мене Лакост ми е секогаш избор број 1, му се враќам одново и одново кога ми доаѓа преку глава од некои премногу spicy мириси. Еве истиот кај мене си трае по цели денови, дури и јас го чувствувам на себе, а мајка ми го има истиот „проблем“ како и ти. Ама затоа пак Si се задржува на мене цели 2 часа. Џабе фрлени пари, го подарив на мајка ми, ете нејзе и' трае. Баш споредувавме пред некое време. А штета, многу ми се допаѓа како мириса.
1.La vie est belle-Lancome 2.Carolina Herrera 212 Vip 3.Carolina Herrera 212 Sexy 4.Omnia Chrystaline-Bvlgari 5.Gucci Guilty 6.Jimmy Choo
@Mishela јас па еднаш се прснав со Si во Космо, мислам дека два дена ми мирисаше ракава, и покрај туширање Индивидуално е, знам, ама многу ми е криво што Lacoste не ми трае. Преубав ми е, би го купила одново и одново, само трајноста ме одбива, ама не се откажувам. Некаде чув/прочитав лосион за тело или крема да се нанесе на кожата каде што се прска парфем, па по некое време и самиот парфем, така трајноста дупло се зголемувала. Избегнувам летно време да се шлакам со лосиони, ама би се жртвувала и би пробала, зашто не сум сретнала досега ваква женственост од парфем. Љубов ми е
Стави на пулсните точки малку лабело или Вазелин ако имаш (уште подобра опција). Јас правам вакви „трикови“ со тоалетни води кои не ми траат многу. Испробано е и делува. Не ја продолжува трајноста екстремно, ама се чувствува разлика.