За овие пари би ти ги препорачала парфемчињата на tesori d'oriente или оние на elode. Ги има во ДМ, пробај тестерчиња, можеби некој ќе ти се допадне. А и оние на Економик не се лоши, имаат голем избор и се фини копии на познати парфеми. Не очекувај чуда ама пак како за цената имаат солидна трајност.
Од овие парфеми го имам користено само вториот на Елизабет Арден и не бев нешто задоволна. Трајноста му е многу слаба а инаку мирисната нота е повеќе цветна и полесен е, така што не би ти го препорачала за зимскиот период.
Има некој друг опседнат со парфеми од Zara? Само јас? Сакам сите парфеми да ги изнакупам дури и по два пати, многу ми се убави и многу ми прилегаат.
Just Poison.Инаку според мене ова се јаки парфеми.И основниот ми е поподнослив.Вториов ми е позагушлив дека мене лично јаки ми се.Иако ако знаеш да носиш јак парфем се ок избор.
@Haritiela Доколку уште не си одбрала, земи си го INTENSE од D&G без двоумење. Јас го користам веќе трета зима по ред и мислам дека е идеален за овој период. Јак и траен со преубав мирис. @Crnookata Од АВОН има доста парфеми убави што можеш да ги најдеш на попуст и до 300 денари. Зависи во секој каталог различно, но се наоѓаат
Мене обичниот Poison не ми се допаѓа, ама затоа Midnight ми е прекрасен. Ако си љубител на потешки парфеми, ќе ти се допаднат и двата мислам. Мој избор би бил вториот сепак, затоа што иако е тежок пак е за нијанса полесен од црвениот. Плус, поубави мирисни ноти вклучиле во него, според мене.
Мене двата ми се допаѓаат, тоа ми е проблемот во изборот Кој и да ми се допадне парфем во моментот, секогаш му се враќам на Poison, фантазија ми е и првичниот, и другите од линијата: Pure, Midnight итн.
А да ги земеш и двата, @MagsDestiny ? И мене тоа ми е најголем проблем инаку. Јас се навлеков на Good Girl од CH, не знам како ќе се разделам од него напролет. До душа, ќе издржи и тогаш, ама најдоцна до април. Потоа ми е тежок дури и за вечерно излегување.
Пријатно ме изненади. Скоро го зедов, има некој баш пријатен благ, топол и женствен мирис идеален за зимскиот период. Бев скептична околу трајноста но за цената се покажа како одличен, го тестирав пред некоја вечер, цело излегување од неколку часа го чуствував што за мене е сосема задоволителен период.
@Haritiela 100 ml e околу 6000 денари, а 50 ml мислам 3500 денари. Не знам со сигурност зашто мене ми е поклон. Во Schatze можно е да го има на попуст или во Anabella.
Ми треба предлог совет за парфем ... Потребен ми е луксузен , долготраен (што и дечкото коа ке го гушнам да мириса после на мене ) значи траги да остава , и да е појак , и не ми треба некој да е нежен или "овошен"
До колку пари ти се даваат за парфем? Јас веднаш би ти го предложила Good Girl од CH. Малку е поскап но мирисот е фантазија и многу долго трае. Плус дизајнот на шишенцето е многу уникатен - штикличка.
Black Orchid од Tom Ford https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Black-Orchid-1018.html Втор предлог Black Opium од Yves Saint Laurent https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Black-Opium-25324.html И двата се ремек дела, башка не cе од овие најтрендовски најносените така да дефинитивно ќе потсеќа на тебе
Цена да речиме до 100 евра .... Јак ли е ? Кај можат да се најдат тестери да мириснам прво ? Патем што мислите за парфемите живанши ? Иако е ефтин B.U (црниот ми е по вкус ) но не ми трае долго и не остава траги .... Луксот од Авон ми е добар , но сакам да сменам , нешто исто како овој парфем но различен
Dior - Jadore - втор пат го купив лани и тоа најголемото пакување , сега веќе е при крај за жал , ама баш мирисни го , сигурна сум дека ќе ти се допадне.
Да @Justicija јак парфем е, впечатлив и отприлика таа му е цената за 50мл. Тестери од Том Форд имаш во Анабела ама цените се ептен високи, се движат над 200е.
Моментално го имам тој на Арден, баш е она тежок,зимски со цитрусни ноти + бергамот а најизразена нота е јоргован. @Justicija овој погоре е баш таков. А ти го препорачувам и Today од серијата на Авон, траен е презадоволна сум. Го користам и Tommorow но понетраен е.