Jak e to giordani. Jas koristev eden od oriflame delight se vikase preubav I traen bese ama povejke go nema.
Девојки се надевам прашањето е за тука Општо од кои парфеми сте позадоволни од зара парфемите или парфемите на Авон?
Мислам дека го видов во една парфимерија во ГТЦ, само не ми текнува како се вика,не е Еликсир, не е Космо, дали беше Ким парфимерија...?
Зависи од кој парфем конкретно. Имам користено и од таму и од таму. Пример од Зара ми се допаѓаат Black amber и белиот, додека пробав еден нешто Ванила беше и не беше воопшто траен. Од Авон има некои што ми се претешки, некои што исто така брзо ветреат, но омилен ми е Little black dress.
Незнам дали е за тука прашањето но дали некоја знае како се вика еден парфем виолетова боја е, обликот му е како каснато јаболко цела ноќ барам на нет и неможам никако да го најдам а ми го донесоа од Швајцарија. Имаше многу благ мирис..
Лилјаково јаболко имаш од Nina Ricci и од Lolita Lempicka. Ако побараш во слики на Google излегуваат милион ноу нејм парфеми во форма на каснато јаболче од тие помалку познатите, од различни производители низ светот. Вакви некои:
Во Космо, 25мл-2217 ден, 40мл-2643 ден, и 65мл-2995 ден. И во Анабела е истата цена за 65мл - 2995 ден. Шишенца со форма на јаболко (каснато ) и виолетова боја најверојатно се на Lolita Lempicka, има од нив во Космо во Ситимол,провери таму, на друго место немам забележано. Нина Ричи мислам дека нема од “јаболката“ во виолетова боја.
ве молам за помош, неможам да се одлучам помеѓу овие два парфеми? omnia bvlgari crystalline Divine Oriflame
http://e-elixir.mk/wp-content/uploads/2017/09/MJ_DEC_ESD_BTL_30ml_SILO.jpg Некоја да го има користено? На попуст се во Елискир, па ми изгледа примамливо
Убедливо ми е најубав и многу трае.А одкако ке се изветрее малку,уште поубаво мириса.Цел шкав ми замитисува онака нежно од само една блуза што е намирисана.Две год го користам и не го мењам . Предходно го користев овој И некако тежок ми дојде,а исто многу трае. @Veki4kaa јас би зела омниа,некако чисто свежо на помада ми мириса,но сепак омниа корал ми е подобар.А овој дивајн ич не го сакам некако евтино ми мириса.Барем тоа е мојот вкус.Сега за парфем секој за себе си бира.Или ако имаш дечко/маж тој нека ти помогне отк он ке те мириса не ние
Дивајн мене воопшто не ми е траен, а е доста скап колку што знам. Дефинитивно не вреди за цената. Да не се мислиш воопшто - земај го Булгари.