Од Авон, цената не повеќе од 1000ка зависи во кој каталог ќе го начекаш, јак парфем се осеќа во воздухот кога ќе поминеш,а истовремено и свеж. Го имам и многу го сакам
Овој на Шанел лично јас го ставам,јак е ама има посебна нота и трае цел ден. Овој на Бурбери е малку по лајт,не сум го користела ама моја другарка веќе 3 пат и е ова како го купува Со оглед на тоа дека ставаш Хипнотик поизон од Диор,мислам дека ова би ти се допаднало. Види помирисај ги овие што ти ги посочив,и пиши за што си се одлучила.
Женски во потрага сум по нов парфем, препорачајте ми некој елегантен, не многу тежок, така малку благ, и траен.
Јас го видов пред околу три недели во Зара, можеби уште го имаат. Зависи каков вкус имаш за мириси, на пр. од цветни со тие критериуми, би препорачала Very Irresistible Givenchy edp/edt, Kenzo World edt Kenzo, 5th Avenue Nights од Elizabeth Arden, Lacoste pour femme, било кој од Chloe итн, или од поевтините Emanuel Ungaro Pink, Police Women... Некои од тој тип како Hypnotic poison: Missoni edp, Manifesto Yves Saint Laurent, Donna Valentino, Hypnose Lancome, било кој Shalimar од Guerlain...
За Шанел мислам дека во мк ги нема никаде...освен на фришоп ....а хипнотик го има околу 3000 е за 50 мл
Морам да напишам за парфемчево Пред некој ден го купив од Зара,сосема случајно некако ме привлече,а инаку избегнувам да купувам тоалетна вода поради тоа што постојаноста е слаба ама му дадов шанса на овој. Има некоја нежна нота на ванила што навистина многу се осеќа и мириса преслатко,денес прв пат го ставив и добив многу комплименти и баш се изненадив. За овие топли денови би ми бил идеален.
Kако ти е со трајноста? Јас го имам пола година, и да се избањам во него, до врата - и се изветреува, ништо, ни на мене, ни на облека. Многу ми е криво, зашто преубаво мириса. Ме интересира дали е и до мојата кожа. Од друга страна го имам овој: Љубов ми е, праска, јасмин и сандалово дрво. Трајноста му е луда. Не е само до кожата, алиштата ми мирисаат дур не ги исперам, шалот го тргам кога го ставам, за да не се отрујам, никако не можам да го изветреам. Не ми се случило ваква трајност да сретнам кај Зара парфем, мнооогу позитивно изненадена.
Знаете ли каде може да се најде? Дали го има во различна големина и по која цена? Освен некоја држава конкретно, има онлајн страна од каде успешно може да се порача? Сакам да го подарам, ама не го наоѓам.
https://www.amazon.it/Dolce-Gabbana-Femme-100Ml-Toilette/dp/B0009OAHH8/ref=mp_s_a_1_3?keywords=dolce e gabbana profumo&qid=1560370903&s=beauty&sr=1-3 Види овде @Animali https://www.profumeriaweb.com/dolce...ebUyuHbSH9KvAF1yaDDJxCIXwf5RpbWYaApJqEALw_wcB Овде поефтин, само не знам како се со достава.
Трајноста е поради сандаловото дрво, а мирисот е неодолив. Истото и мене ми се случува со облеката. А на кожата се задржува и по 24 часа. Не избирам парфем кој во составот нема сандалово дрво.