Види во Космо, црниот Obsessed е намален 100мл за 3492 ден, па можеби и белиот е намален. Во Еликсир е далеку поскап белиот, 30мл е 3235 ден, а тука го имаш и како комплет со 100мл со гел за туширање и лосион за тело по 100мл за 5935 ден https://e-elixir.mk/product-category/brands/calvin-klein/ Pun miris вели дека е како за пролет најмногу, и дека е долготраен и се шири околу тебе мирисот https://www.punmiris.com/parfem/Roberto-Cavalli/Just-Cavalli-16760.html Зависи од буџетот, од поевтините се Eclat и Sensual Jasmine од Орифлејм, Tendre Jasmin од Yves Rocher, со повисока цена дизајнерските Beauty од Calvin Klein, Alien од Thiery Mugler..од поинтензивни и специфични Lust од Lush...има премногу парфеми со мирис на јасмин, само треба да се тестираат
Знае ли некој каде во Скопје можам да го најдам парфемов? Го користев пред неколку години и од тогаш не сум го сретнала нигде а многу си го сакав.
Долготраен е, повеќе би рекла дека е зимски или за пониски температури. Доста интензивен и впечатлив мирис. Потребни се 2-3 прскања за да оставиш облак од мирис зад себе.
Унисекс мирис, има ноти на лимон и зелени растенија (тревки, листови). Свеж и соодветен за преку ден на пролет/лето. Обавезно пробај го пред да го купиш, на секоја кожа легнува различно.
Машкиот го имав, топ е. И многу држеше. Но тоа не мора да значи дека и кај тебе ќе држи. Се е до кожата. Влези во некоја парфимерија, прсни си на некое место на телото каде има пулс и види колку ќе ти трае.
Ако сакаш свеж летен парфем, ок е. Е сега за трајност не знам, го имам само еднаш на рака пробано и го измив брзо затоа што не ми остави мене некој впечаток, премногу свеж е за мој вкус.
Не е траен, јас го имам. Ама па, тоалетна вода е, не е парфем. Имав пред него Davidoff Cool Water Wave, мислев барем слични ќе бидат по трајност, ама не се. И Wave не баш траен, ама овој многу брзо ветрее на кожа.
Парфемите од Зара ми се омилени. Прилично достапна цена (околу 700-800 денари мислам, во зависност од големината) а имаат и пакувања од два-три парфеми. Моментално го имам Tuberosе - мириса преубаво а и е долготраен. Буквално цела облека ми мириса на него. Едвај се одлучив кој да го земам кога одбирав.
Тука ќе го најдеш само во Зара. Мојот е земен летово во Германија, така што можеби нема да го најдеш истиот, но имаат многу убави и како што спомнав и претходно, многу ми беше тешко да се одлучам. Инаку има некако цветен, освежителен мирис ама од друга страна е погоден за секое годишно време, барем јас така си го користам.