The Scent le parfum јас го имам и воопшто не е траен. Веројатно таа цела женска линија е слична. Машкиот le parfum е појак, ама сепак испарува многу брзо. Инаку ко да се копии на D&G The only one, само што тој е поинтензивен и потраен.Многу поубав @Puellapulchra Ако си за земање, иди прво тестирај го овој од D&G, да споредиш, дали ти се свиѓа. Дојдов да ја потсетам @Anika55 да пише впечатоци од L'Оccitane парфемот, јас ја имам таа колекција, гел за туширање и млеко за тело.Мирисот е многу елегантен, со нежни светки , но не е толку впечатлив како Chery Blossom Да му дадам шанса на парфемот? Ме мами шишето
Го купив денескаПреубаво мириса. Ептен нежно. Може и преку ден да го носам. Ама ќе го пробам и другиот.
Воопшто не ми беше планиран, ама го пробав тестерот на два пати и многу ми се допадна како ветрее на кожа и трајноста. Преелегантен е. Уште не сум почнала да го користам, ако имам нови впечатоци ќе дополнам. Инаку го начекав со 30% попуст Кога сум веќе тука.. НАЈОМИЛЕН парфем на сите времиња ми е Armani she. Најелегантен што постои и мислам дека нема човек што не му се свиѓа. Но за жал, реизданието на истиот е со нова, многу лоша формула и омилениот парфем (тоалетна вода), ми е изгубен засекогаш.. Буквално фрлив цело шишенце ново во ѓубре мислејќи дека сум купила фејк парфем. Пак го купив и кога исто лошо ми мирисаше како претходниот, а од различно место земен, прогуглав и најдов на нет за новата формула.. Нов најомилен ми е La vie est belle на Lancome. Само многу ретко го користам зошто е претерано јак. Буквално еднаш прскам, собирам вишок со тапкање со салфетка и пак мирисам цел ден. Не сакам да мирисам нападно, колку и да е добар парфемот. НАЈСЕКСИ парфем на сите времиња ми е Crystal noir на Dior. Мислам да сум у најстарите, смкнати пижами и да ставам од парфемот пак ќе се осеќам секси Chanel chance (основната верзија) го имам добиено за подарок и не сум многу воодушевена од мирисот, ама е многу траен. Од друга страна пак, Chanel chance зелениот (eau fraiche) е малку помалку траен (тоалетна вода е) ама па е совршено свеж и прекрасен. Најчесто посегнувам по него. Често ќе купам некој парфем и брзо ќе ми се згади.. Така се случи со Burberry Brit, долго време го меркав и конечно се решив да го купам (и тоа 100мл), буквално еднаш ставив и ми се згади.. Претежок. Ги сакам и на зара мирисите, стално на каса се лажам да земам по некој. Тоа е тоа моментално. Update кога ќе има нешто ново
Pepeто е супер сладок, на мене ми допаѓа бидејќи немам проблем со слатки парфеми. Мислам дека е средно траен, ама мирисот не е супер зимски.
1881 го имам, но не го користам често. Класичен, траен. Not everyone's cup of tea. . На старт дури мириса како " тутунесто" , но потоа се развива поинаку, и дефинитивно ми се допаѓа. Другиот го немам користено. Можеш на фрагрантика мислења од корисници да прочиташ .
За Марк ти тврдам дека е траен, имав тестер од него кој го потрошив. Реално многу ми се допадна. Имај предвид дека сум зависник од јаки мириси,овој е нешто измеѓу. Штиклата дефинитивно. Пепе јас го имам, многу е убав и е баш зимско-пролетен парфем. Траен. Претежно сите што ги имам се трајни.
Crystal Noir нели е од Версаче? Или има некој друг? Инаку е преубав да, но на мојава кожа одма испарува.