Vo Dm go imas okolu 400 den e Yeee si go najdov Diamonds od Emporio Armani i Givenchy play intense no ne original tuku vo Santini i Economic go imaat uff kako mirisaat gi imav originalite no nigde ne mozat da se kupat gi isklucile od proizvodatvo no sepak i ovie ne se losi i super tràaat
Го видов на ревју кај една моја омилена јутуберка. На таа мнг и верувам и иако јас лично не сакам ванила мириси ептен го испофали, плус видов дека е на 50 посто попуст и си го нарачав. Видов на fragrantica дека има ноти на какао и кафе и тоа плус ме натера да го земам. Ми пристигна вчера и баш ми се допаѓа, иако на прво мирисање ми дојде мнг благо, но после 20 мин откако убаво се избледна парфемов мириса прекрасно, како пудинг од ванила (ама не прејако) еве една рецензија со која што комплетно се осгласувам This is somewhere in between like and love for me! I really enjoy spicy vanillas but I think the spiciness is just a bit too strong for my taste in this one or else it would definitely be a love. Mostly get the pink pepper especially in the opening, but on the dry down the blend of vanilla, cacao, and coffee is absolutely divine. Also has surprisingly strong silage, especially for the price. Definitely worth it!
Од кај го порача и која му е цената? И дали е траен? Јас сум умрена по ванила, асолен парфем шо мириса на ванила не можам да најдам никако.
Повели уште е на ОГРОМЕН попуст Има умерена трајност, во текот на 8 часа, јас два пати се парфермирам со него https://yves-rocher.mk/katalog/3/мириси/116/женскимириси/124/парфеми/proizvod/08563/edpcuirdenuit100ml/ а да и огромно е шишето така да за тие пари ќе ти трае, добра инвестиција е
Yves Saint Laurent Libre Intense Овој парфем мириса буквално на скапо! Прекрасен е, необичен, јак, но сепак пријатен. Препорака да го пробате дирекно на кожа, не само од шишенцето или на хартија. Го носам неколку дена и не остана незабележен.
Да срочам во една реченица, не сум воодушевена ама задоволна сум. Не ми е криво што го купив ама не ми е ни омилен. Трајноста му е отприлика пола ден, што е слабо за парфем (не е тоалетна вода). Она што ми се свиѓа е што не мутира, си останува истиот мирис на кожа цело време додека трае. Ќе го потрошам овој ама не верувам дека пак би го купила. Спојлер