Ако си Мк, контактирај ги овие, да ти кажат каде го има. Ако си странство, пиши ми ќе ти пратам линкови каде го има најповолно.
Дали имате нарачувано од fragrance.mk? Дали се добри и оригинални зашто се баш солидно поевтини од schatze...
Па искрено и шатце го бие глас дека продаваат фејкови. Искрено не ми се даваат пари колку и да се ефтини, ако е некој тежок фејк. Може само поради шишето би го купила.
Поише де рекла казала муабети, јас еднаш кога влегов видов дека продаваат меис козметика што ја има на пазар и тоа двојно поскапо. И ми ја нудеа како квалитетен американски бренд. Тоа ми даде плус сомнеж
Не знам дали се оригинали, имам нарачувано, претходно сум ги мириснала на друго место дали во шатци дали на free shop, cosmo... исто мирисат Така да ако не се оригинал се добра копија на оригиналот, слободно нарачај си
Го гледам некое време сакам да го нарачам но незнам како мириса, дали го користел некој и која им е трајноста?
Мене ми се допаѓа мирисот и трајноста. Само, препорачувам во зимски месеци да го користиш зашто знае да биде малку cloying во лето. Јас го користев паралелно со путерот за тело од истата линија. Убави сладуњави ноти на макадамија, карамел и ф’стак.
fluffymakeup.mk на инстаграм само искрено незнам дали се оргинални производите... Ако знае некој друг нека пиши од каде
Здраво, оваа страна на инстаграм нудат оригинални парфеми по многу ниски цени, зборувам за парфеми од 400 долари. Имаат акција сега сите парфеми по 1990мкд и 2400мкд. Тврдат дека се оригинал со печат и баркодови и дека при достава го пробуваш парфемот, ако не ти се допаѓа го враќаш. Ефтино ги продавале бидејки парфемите немале данок/царина, кирија не плаќале итн.. така пишаа. Ама тоа е премногу разлика во цената. Дали сте нарачувале од вакви страни парфеми некогаш и задоволни ли сте?
Како прво: не може секој парфем да биде со ист попуст зашто, нормално, оригиналните цени на секој парфем се различни. Пример, еден е 100 евра, друг е 300. Како може и тој и тој да бидат намалени на 2000 денари? Или, ајде, имало и од 2400: Том Форд парфеми има со цени од над 20.000 денари, реално ти е да стигне до 2400, па и данок и сѐ да не се плаќа? Второ: Каква кирија не плаќале? Парфемите се купуваат и онлајн од проверени продавници кои, исто така, не плаќаат кирија. Данок/царина не е до толку висок по парче за да стигнат до така ниски цени. Печат и бар-кодови се прават лесно, исто како што лесно се копира и самото шишенце кое, за наивните, е сосема исто како и оригиналното, од проста причина што-да: изгледа оригинално! Вистината е дека сѐ штанцаат Кина и Турција. Кој знае што сѐ ставаат во тие водички. Малку е сомнително да тоа се нанесува на кожа. И без тоа, доволно е само мал процент од оригиналниот парфем измешан со алкохол и други состојки за да се добијат 100 милилитри и да мислиш дека сѐ е океј. Во однос на тоа дека можеш да го мириснеш пред да го платиш: да, можеби ќе ти мириса фино и како оригиналот но, ќе имаш ли време да прошеташ со парфемот на тебе и да видиш колку време ќе ти трае, какви реакции на кожата ќе ти предизвика и слично? Сепак, доколку некој друг има позитивно искуство-нека сподели.
Реално многу лесно може да се провери дали е оригинал при достава, има разлики во пакувањето, бојата, кутијата и шишето. Зошто би ризикувале? Ете на пример јас одма можам да проверам дали е оригинал парфемот што сум го нарачала, доста видеа има по интернет како изгледа фалш и оригинал, се познава по буквите принтот, некои ситни детали исто така.
Види има разлики. Исто така има и разлика од копија до копија. Искрено јас никогаш не би купила ваков парфем. Не ми е сигурна содржината. Можеби ради шишето ако е од оние што може да се надополни. Ама пак се нереални цените. Особено за парфеми од том Форд, Прада итн