Каква е трајноста на парфемите од Космо? Сакам да земам Нина Ричи, ама само таму пишува дека е EDP, a Шатци и на Фришоп е EDT
Купив од шатце парфем Ариана Гранде Cloud, не трае ни 2 секунди, по фејк не може да биде...ех да може да се врати ..жално за парите
Здраво женски продавам оригинален парфем Versace Bright Crystal Absolu 90ml купен од шатци неотпакуван. Го добив на подарок мене не ми се допага мирисот, го продавам за 6000. Редовна цена му е 7900.
Мислев дека само мене така ми се чини. Кога и да сум купила парфем од Шатци никогаш не ми траел, за разлика од други парфимерии или држави. Дали е можно да продаваат фејк парфеми??
Зошто цените на fragrance mk (a и на шатци) се (за некои парфеми) скоро дупли од цената на парфемот што може да се најде во било која друга земја? Навистина не ми е јасно.
Па реално фрагнанце се со најприступачни цени на нашиот пазар. А шатци, еликсир, фабу, космо... дерење на живо
Истиот парфем што го сакам на амазон е 28, кај нив 55 евра. Знаете ли некое друго место каде може да се набават? Уште да испорачуваше амазон кај нас...
Секако дека не е фејк, не може да е фејк во оргинал пакување и шише... Различни парфеми на различни особи различно траат, конкретно на Ариана не се нешто премногу скапи за да траат долго. Јас го имав Cloud од друга држава купен, исто не траеше долго.
Од Латафа, и од коментари што читам на многу форуми повеќето ги купиле оригиналните за толку. Што толку си наддаваат нашиве, не знам, дали данок на увоз нешто се плаќа не знам, ама сепак е многу, ајде да беше 10% повеќе, не 100%.
Претпоставував дека се работи за тие. Да по толку се, знам на сестра ми и носев. Цената се оформува со тоа што се става транспорт, царини и ред други работи. Овде се тие евтини во Емиратите живеам затоа што се од тука, ама еве Зара ќе ја земам за пример е многу поскапа од многу земји.
Ми излезе реклама за нашите NoirFragrances што прават наводно посилни dupes од оригиналите. Има некоја купено нешто?
Добри се noir. Јас имам земено, добра копија. Имаат поголема масленост и се прилично трајни. Во Битола имаат продавница. Но сепак кај оригиналот имаш мирисни ноти како испарува така се осеќа одредена мирисна нота.
Арапски парфеми имаат јак мирис и траат долго, обично. Како на пример amouage парфемите, за овие од ДМ не знам, зависи за кој бренд мислиш конкретно?
100% јак мирис имаат, не сум ги пробала овие конкретно, ама можам од искуство да кажам дека арапски парфем има трајност скоро секогаш, премнпогу јак и интензивен мирис ретко така лесно да ветрее.