Парадокс е многу поубав. И двата имаат цветна нота. Ама Scandal е плус благ и потежок за нијанса. А Paradox е полесен и можеш да го комбинираш и на потопло и посвежо, не гуши воопшто. За него имам најмногу комплименти добиено
PARADOX, а и потраен е. Иако трајноста зависи многу и од кожата, ама и самите ноти на парфемот. @theunforgiven Арапски парфем нема нежен, сите се јаки, по дифолт се трајни, ако купуваш оригинал арапски парфем, како на промер Amouage, шанса нема оригинален арапски парфем да не е траен, не за џабе се и доста скапи.
Paradox ти е повеќе благуњаво-киселкаст од малкуте цитрусни нотки и е малку посвеж и полесен од Scandal le parfum(црвениот). Другиов ти е појак и благо-соленкаст бидејќи има карамел и сол. Е сега и двата имаат јасмин во состав и мене лично ако би ме запрашала за есенски период како полесен би го избрала Paradox, зимски период другиов.
Не баш, зависи од брендот. Кажав дека користам еден кој не држи воопшто. Сега чекам од нов бренд, па баш ќе пишам искуство. @Youknow како минт чоколатцата )))) Зависи до кожа, кај некој посилно ќе доминира ментолот, кај друг чоколадото... Ванила исто доминира. Воглавно-слатко мириса.
Мене па good girl не ми траеше воопшто,убав да.Јас сакам јас да го осетам и луѓето околу мене,а овој ни јас не го осеќав.
Hiii od kade gi kupuvate arapskite parfemi?? Celo vreme na tiktok mi iskacaat od lattafa i od paris corner parfemi a kaj nas vo parfimeriite i onlajn ima samo mal izbor na lattafa pr go nemaat eclaire, teriaq, love and affection i sl. Dali voopsto gi ima vo mk parfemive?
Кај нас негде во чаршија имало продавница со арапски парфеми ама не знам кои марки. Во дм има ама баш мал избор. Од дм го имам купено само латафа ajwad, а овој lattafa ana abiyedh white ми го донесоа од Србија
Арапските се многу силни и трајни, ама не се за секого. Исто најновото по парфимерииве од Givenchy е јак и траен женски парфем, силен и истовремено моќен. Ми остави убав впечаток.
Листав претходни страници и @koritsaki ако не се лажам, ти го користиш J'adore? Вљубена сум ама не ми е траен во последно, некој друг предлог блиску до овој мирис? Многу ретко наоѓам нешто што толку многу ми се допаѓа, па да не лутам залудно низ парфимерии.
Да,да јас го користам, да ти кажам веќе не би го купила и јас имам такво мислење буквално саат два мирисам и толку , а парфемот е прескап. Друг омилен ама благ и е траен (лично благи парфеми сакам повеќе) ми е на Mugler Angel, не секој може да го трпи зошто е јак. Исто и Scandal од Jean Paul Gaultier (розевата едиција) ми е траен Сега се префрлив на Lush мирисите, друг исто траен а благ за кој имам добиено милион коментари е Let the good times roll, многу зборуван на форумов , а не е парфем туку спреј за тело, но е траен како парфем.
Значи не сум само ја што не ми е траен пробај го на Salvatore Ferragamo - signorina трае долго и преубаво мириса. Исто од него ми е многу добар малку појак и зимски некако ми е signorina misteriosa црно паковање
Тој е најблагуњавиот според мене од линијата скандал заради медот во него, а има и саќе, карамел, пачули и глицириза и таа е благуњава. Исто благ ми делува најновиот од оваа линија Scandal од Jean Paul Gaultier Absolu (жолтиот кон златен) заради туберозата и црната смоква, а јак е и малку дрвенест заради сандаловото дрво во себе. Од оваа линија вкусовите ми се да сум неодлучна помеѓу розевиов и црвениот, ама дефинитивно сите се трајни а најблаг е розевиот.
Од неодамна го купив Scandal од Jean Paul Gaultier розевиот и не е воопшто траен. Оние најефтините потрајни се.