Барам парфем од ванила што е траен, но да не е мешавина со други работи, туку стриктно мирисот на ванилата да се истекнува. Исто да не е скап. Дали некоја од вас знае каде би можела да најдам?
Предлог летен парфем? Сакам сладок, но не сакам да ги задушам тие околу мене. Омилен ми e La vie est belle, ама скап ми е, а од Сантини и Економик не ми мирисаат како тој. И да нема мирис на роза.
Копијата на Рефан не ти се допаѓа? Многу одамна го користев нивниот, не ми текнува дали им беше скроз погоден, ама обично се доста блиски нивните копии.
Мојте летни фаворити се: Dolce & gabbana - light blue Escada - brisa cubana Elizabet Arden - green tea cocount breeze Tom Tailor - exclusive woman
Ariana Grande Cloud или Sol de Janeiro 62 Brazilian Crush body mist. Првиот не е баш траен, вториот како за мист солидно трае, и двата се слатки ама прифатливи за лето (првиот може и онлајн да го најдеш и во поголемите парфимерии мислам, а мистот не знам дали го има тука, но во соседните држави ќе го најдеш). Од Avon Today Everlasting е супер за лето ама не е толку сладок. La vie est belle e претежок за лето според мене.
Chloe- Chloe Chloe Nomade Versace Bright Crystal Absolu Prada Paradoxe Zara Wonder Rose-нема мирис на роза и јас нешто не обожавам многу рози, ист е како еден од Lacoste, само не знам како се вика, мириса свежо/блачко како на јагода. Барем лично мене така ми мириса Еscada Santorini Sol De Janeiro 87 Victoria Secret Pure Seduction Calvin Klein Beauty Edp Burberry Her Мене овие ми се најпогодени, посебно Прадата ми е топ и дури и за зима,лето,есен,пролет, баш за сите сезони ми е погоде, има сличен на зара нешто ... како беше... Zara Caramel , не е точно така ама имаше карамела во името, кафеаво/црно шишенце. Има многу дупликати во зара што ептен траат, само напиши го името на гугл на оргиналниот парфем што го сакаш и додади zara dupe, одма излегува кој треба да го земиш.
https://beasparfum.mk/?fbclid=PAQ0x...8A7NIatXbqY9xr22ZR_aem_LcGYBy9YdbCQvvyB16vutQ Tuka gi ima site parfemi i se stvarno odlicni mene drugarka mi preporaca i rekov ke probam i navistina cenite se mnogu solidni vo odnos na kvalitetot. La vie est Belle jas go imam i go naracav na ovaa stranica https://beasparfum.mk/?fbclid=PAQ0x...8A7NIatXbqY9xr22ZR_aem_LcGYBy9YdbCQvvyB16vutQ i navistina e kvaliteten i dolgotraen.
Предложете ми некој добар летен парфем. Немам некој конкретно омилен парфем, но генерално ми се допаѓаат парфеми со цветни ноти и некои со нота на ванила. Ги имам пробано gucci bloom, my way armani, miss dior, chanel chance, chanel mademoiselle, victoria's secret bombshell, ysl libre, si armani, gucci flora, versace bright crystal и absolu, dior hypnotic poison, moschino toy 2, а ми се допаѓа и цветниот на replay и liu jo lovers. Така да, некои со слични ноти на наведениве ако имате да препорачате, може да биде и некоја копија на точење, може и некој од парфимерија, или некој што го има на фри шоп на грчка граница.
Последен што го земав беше на Ланком la nuit tresor, го користам моментално и постојано добивам комплименти. е баш и го погоди моментот да не е скап хаха, Мансера се врв парфеми и мислам дека вреди секој денар што ќе го дадеш. Иначе и јас сакам многу ванила, и ги користам боди спрејовите на Викторија Сикрет, по телото и си ставам парфемче плус на врат. Можеш да го пробаш на Ариана Гранде Cloud. Тој знам мириса приближно на ванила