Женски парфеми

Дискусија во 'Парфеми' започната од Daniella, 20 ноември 2009.

1. Paula123

Paula123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    45
    Го купив Signorina fiore и не згрешив

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Oriental

Oriental Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2023
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    997
    Барам парфем од ванила што е траен, но да не е мешавина со други работи, туку стриктно мирисот на ванилата да се истекнува. Исто да не е скап. Дали некоја од вас знае каде би можела да најдам?

3. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    23.762
    Screenshot_20250625-131205.png

4. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    475
    Solinotes Vanille провери во ДМ.

На Sweetymk и Oriental им се допаѓа ова.
  5. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.031
    Допаѓања:
    5.441
    Предлог летен парфем? Сакам сладок, но не сакам да ги задушам тие околу мене. Омилен ми e La vie est belle, ама скап ми е, а од Сантини и Економик не ми мирисаат како тој. И да нема мирис на роза.

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.236
    Допаѓања:
    81.790
    Копијата на Рефан не ти се допаѓа? Многу одамна го користев нивниот, не ми текнува дали им беше скроз погоден, ама обично се доста блиски нивните копии.

На Panda00 и Elence93 им се допаѓа ова.
  7. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    3.852
    Мојте летни фаворити се:
    Dolce & gabbana - light blue
    Escada - brisa cubana
    Elizabet Arden - green tea cocount breeze
    Tom Tailor - exclusive woman

Последна измена: 26 јуни 2025
    На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    475
    Ariana Grande Cloud или Sol de Janeiro 62 Brazilian Crush body mist. Првиот не е баш траен, вториот како за мист солидно трае, и двата се слатки ама прифатливи за лето (првиот може и онлајн да го најдеш и во поголемите парфимерии мислам, а мистот не знам дали го има тука, но во соседните држави ќе го најдеш). Од Avon Today Everlasting е супер за лето ама не е толку сладок. La vie est belle e претежок за лето според мене.

9. Stella1111200

Stella1111200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    427
    Chloe- Chloe
    Chloe Nomade
    Versace Bright Crystal Absolu
    Prada Paradoxe
    Zara Wonder Rose-нема мирис на роза и јас нешто не обожавам многу рози, ист е како еден од Lacoste, само не знам како се вика, мириса свежо/блачко како на јагода. Барем лично мене така ми мириса
    Еscada Santorini
    Sol De Janeiro 87
    Victoria Secret Pure Seduction
    Calvin Klein Beauty Edp
    Burberry Her
    Мене овие ми се најпогодени, посебно Прадата ми е топ и дури и за зима,лето,есен,пролет, баш за сите сезони ми е погоде, има сличен на зара нешто ... како беше... Zara Caramel , не е точно така ама имаше карамела во името, кафеаво/црно шишенце. Има многу дупликати во зара што ептен траат, само напиши го името на гугл на оргиналниот парфем што го сакаш и додади zara dupe, одма излегува кој треба да го земиш.

На Panda00 и Elence93 им се допаѓа ова.
  10. Good girl96

Good girl96 Нов член

Се зачлени на:
    6 јули 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    https://beasparfum.mk/?fbclid=PAQ0x...8A7NIatXbqY9xr22ZR_aem_LcGYBy9YdbCQvvyB16vutQ
    Tuka gi ima site parfemi i se stvarno odlicni mene drugarka mi preporaca i rekov ke probam i navistina cenite se mnogu solidni vo odnos na kvalitetot.

La vie est Belle jas go imam i go naracav na ovaa stranica https://beasparfum.mk/?fbclid=PAQ0x...8A7NIatXbqY9xr22ZR_aem_LcGYBy9YdbCQvvyB16vutQ i navistina e kvaliteten i dolgotraen.

11. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    69
    Предложете ми некој добар летен парфем. Немам некој конкретно омилен парфем, но генерално ми се допаѓаат парфеми со цветни ноти и некои со нота на ванила. Ги имам пробано gucci bloom, my way armani, miss dior, chanel chance, chanel mademoiselle, victoria's secret bombshell, ysl libre, si armani, gucci flora, versace bright crystal и absolu, dior hypnotic poison, moschino toy 2, а ми се допаѓа и цветниот на replay и liu jo lovers. Така да, некои со слични ноти на наведениве ако имате да препорачате, може да биде и некоја копија на точење, може и некој од парфимерија, или некој што го има на фри шоп на грчка граница.

12. mylifeasans

mylifeasans Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2023
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    78
    Последен што го земав беше на Ланком la nuit tresor, го користам моментално и постојано добивам комплименти.

е баш и го погоди моментот да не е скап хаха, Мансера се врв парфеми и мислам дека вреди секој денар што ќе го дадеш. Иначе и јас сакам многу ванила, и ги користам боди спрејовите на Викторија Сикрет, по телото и си ставам парфемче плус на врат. Можеш да го пробаш на Ариана Гранде Cloud. Тој знам мириса приближно на ванила

На Sweetymk и Panda00 им се допаѓа ова.
  13. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    23.762
    Boutique de la parfumerie има копија скроз ист како оригиналот.

На Panda00 му/ѝ се допаѓа ова.