Мене овие ми траат многу. Плус секаде можеш со тебе да ѓи носиш, мали се. До 300 ден се. Старо ми е шишенцето, кога ќе се вратам во МК ќе си изнакупам, ептен се практични.
Јас. Парфемот е убав, ванила и некоја нота на лаванда има. Мириса на чисто некако. Од по слатките парфеми е, ама не е пресладок. Повеќе е за есен/зима.
За таа цена од Зара парфемите ми се супер, мој предлог femme. Погледни ги и тие од линијата во долго цилиндрично шише, имав некој од нив не се сеќавам кој и беше неверојатно траен. Исто и од Women’s secret ми се убави и изненадувачки трајни, тие мислам 1200 се.
Dali ste zadovolni od nego? Go naračav za podarok samo poradi visokata cena. Po mojata logika si rekov deka navistina mora da e dobar za tie pari. 90ml - 200€ I što e fintata so toa go ima istiov no vo poprozirna boja?
За вкусови не се дискутира. Секој различен вкус си има. И не, високата цена воопшто не е мерило дали истиот би и бил убав на личноста. Имам мириснато од тие ептен скапите од 300 евра некаде, 5 пари не би дала за такво нешо. Различни се Libre i Libre Le Parfum. Овој сигурно е некој ептен јак, вајда и траен, со оглед на цената.. А дали е убав, е прашање на вкус.
@LukaX Во однос на тоа што е за поклон, би рекла дека е многу тешко некому друг да погодиш парфем, па дури и да знаеш како истиот мириса, бидејќи парфемот си е повеќе лична работа. Нормално, зависи од личноста секако, бидејќи пак и има многу кои немаат лични преференци и може да се прскаат со било каков
Па јас го земав bush carolina herrera ,мноху ми се допадна баш е нежен и женствен но сепак секој има различен вкус и не би можела да гсрантирам дали би ти се допаднал.
@LukaX Точките се однесуваат на интензитетот на парфемот. Интензитетот на еден парфем не е исто со квалитетот на истиот. Односно, интензитетот се однесува концентрацијата на миризливи масла, што ја одредува долготрајноста и јачината на парфемот. Квалитетот се однесува на целокупниот профил на парфемот - колку се квалитетни состојките кои се употребени, кои ноти како се сместени, нивната комплексност заедно, како и одговараат на кожата и сл. Интензитетот може да биде знак за квалитет, ама и не го гарантира истиот. Односно, висококвалитетен парфемот со низок интензитет, пак може да биде преубав на кожата. А од друга страна, нискоквалитетен парфем со висок интензитет, може да биде едноставна катастрофа Исто така важно е дали парфемот е автентичен или копија. Инаку, дали си ја одбрал вистинската опција, ќе ти каже личноста на која ќе и го поклониш. Верувам дека секако ќе го цени гестот, don't worry
овој е intense верзијата, треба да е појак од оригиналната класична верзија, јас го имам класичниот Libre кога го земав беше прозирна боја еве сега после година стана темно жолт, ретко го користам и ми стои во кутија во во плакар на студено и темно место, до парфемот е пошто гледам на слики на инста некогаш е прозирен некогаш портокалов.. не знам зошто.
Презадоволнааа најубавиот парфем кој што сум го имала. Премногу се задржува и преубаво ми мириса, на лето, на чисто, на женствено. Инаку разликата во боите е што е потемен тоа е по јак по интензивен.