Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Женски парфеми

Дискусија во 'Парфеми' започната од Daniella, 20 ноември 2009.

1. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    6.661
    Фала ти за препораката, LTGTR јас го користам преку зима, прекрасен е, нема кој не го пофалил, ама шишето не ми е соодветно за приликата некако :D. Не ми се блиски и сакав нешто покласично.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  2. evinaevina8

evinaevina8 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2024
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    267
    Јас го имам парфемот, свеж е, потсеќа на мирис на јаболко и е повеќе пролетно-летен парфем. Мене многу ми се допаѓа. Инаку има средна трајност.

3. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    970
    Штом не ти се блиски и не им го знаеш вкусот, мислам дека ваучер од парфимерија е најдобра опција.
    Така не можеш да промашиш.

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  4. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.407
    Допаѓања:
    3.548
    Ги има некој пробано?

Прикачени фајлови:

• IMG_4833.jpeg
      IMG_4833.jpeg
      Големина на фајлот:
      190,7 KB
      Прегледи:
      54
  5. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    4.603
    Јас го пробав на тестер само црвениот ми даде впечаток дека е доста траен и јак. Се мислам и јас дали да му дадам шанса

6. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    3.694
    Има врска со цреша (дека чери бејби) или сосема друг мирис има?

7. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    3.625

Има, секако. Ако знаеш каков вкус има т.е. како мириса Шварцвалд торта - тоа е.

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Scorpion91

Scorpion91 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    309
    Zara amber fusion! Ova e toa sto go baras, pre ama predobar miris, zenstven, nezen, za sekoja prilika :)

9. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    730
    Мене па овој ми е унисекс баш...

На Scorpion91 и Salome им се допаѓа ова.
  10. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    10.439
    И мене.:^)И секогаш кога го носев на работа , пролетта, по мене на влезот кога влегуваа колеги прашуваа каков е овој убав машки парфем.:D

На Astrum.Obtutus му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    10.439
    20110606999-e3.jpg
    Овој го користам моментално.На Fragrantica пише dupe е на Gris Charnel - BDK.Јас оригиналот не го знам, веројатно е некој niche парфем ама овој мириса многу убаво зачинето.
    Јак е многу на прво прскање и малку медицински ама кога ќе изветрее уште повеќе ми се допаѓа некако благ станува.Дрвеносто зачинет е, зимски, трае повеќе на облека одколку на кожа и има голема проекција. Споро се троши затоа што е екстракт од парфем.

12. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    730
    Многу го фалат тој, niche е да, штета што нема друг dupe, ако има споделете.

На Salome му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    10.439
    На Fragrantica, велат и за Lattafa Liam дека е dupe на Gris Charnel - BDK ама јас лично ги нејќам на Lattafa парфемите, сите што ги имам помирисано (овој го немам) во Шатце парфимеријата ми имаат некоја загушлива нота.
    Ако сакаш пробај ама ќе треба да го нарачаш на слепо оти на Fragrance.mk го има. @Astrum.Obtutus :)
    38_d9c0aaa5-9e00-4664-b8cf-85f2e3716419.jpg

На MayDiamonds и Astrum.Obtutus им се допаѓа ова.
  14. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.156
    Допаѓања:
    17.275
    Да те цитирам и тука :lol:
    Sweet Tooth розевиот во сет со мини парфем и гел, и Sweet Tooth Espresso Me парфемот ги имам.

Ти си крива што се залетав по амбалаживе :lol: :inlove::inlove::inlove::inlove:
    Прејаки се шишенцава.

Розевиот е појак и потраен, мириса слатко, ама не ко подвижна слаткарница како мирисите на Лаш, не се толку реалистични овие.

'Еспресото' е доста понежен и премногу суптилен, не мириса на кафе, нема ни да трае овој.

Тој со карамела и цреша не знам какви се, а имало и со лимон.

Навистина прекул изгледаат.

На Panda00 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    970
    Исти вкус имаме, и мене розевиот најубаво ми мириса. :inlove:

Има ноти на ванила, кокос и јасмин, моите омилени ноти! Има ако не се лажам и шеќер, шлаг, чоколадо и marshmallow. Подсеќа на парфемот на Zorannah, тој е исто многу сладок и јак, со ванила, кокос и шеќер, траен ама само Србија го има, во Мк не, нажалост.

Не е лош и чоколадниот, убаво мириса, ама розевиот ми е најубав дефинитивно. Кафениот има ноти на ванила, црно чоколадо, карамела, орхидеа, шеќер, портокал, лимон, сандалово дрво и бадемово млеко, мислам дека.

Плавиот не ми е нешто, ми мириса како на кафе, еспресо, капучино, какао.. такви ноти има некои.

Црвениот најмалце ми се свиѓа, цреша, самото име кажува од прилика. Мене лично ко на ликер ми мириса, не сум фан на такви ноти.

Сѐ зависи од вкус, за нас што сакаме ванила и слатки мириси, дефинитивно розевиот.
    Имаат и боди спрејчиња.
    А амбалажата даааа, дефинитивно е примамлива. Баш добив ваучери од ДМ за поклон за празнициве, ќе си се почастам, иако имам 12345678 парфеми и спрејчиња што не се потрошени.
    Кад је бал, нек је маскенбал. :D:inlove:

16. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.156
    Допаѓања:
    17.275
    Ја па си мислам да не случајно тие што не ги знам да мирисаат поубаво :( :drunk:

Јас ги порачав на слепо :bandit:
    Розевиот ме потсетува на некој претходно што сум го мириснала :?:

Колку се у Дм? Јас од Шатци ги порачав, најпривлечни ми се видоа овие 2, другиве карамела и цреши, иам убави спрејчиња од Лаш со тие ноти, па не ме привлекоа.

Боди спрејчињата не верувам да се нешто трајни, вајда ќе треба да се прска многу често.

Сејм :tmi:

Никад доста од парфеми :inlove::inlove::inlove::inlove:

17. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    970
    Мислам дека се 1400 во ДМ, а во парфимериите можно е да се за некој денар поскапи.

Леле, Лаш ги меркам некое време, читам сегде коментари за нив, многу ги фалат. Никако да се наканам да купам, а баш сакам, и они имаат интересни амбалажи, а сѐ што има слатко пакување, ја ќе го купам. :D

Кои се така генерално потрајни и поубави, од тие што мирисаат слатко, на ванила? Пошто имаме исти вкус, кој ми го препорачуваш да го пробам за почеток?
    Читав дека спрејчињата биле потрајни од парфемите, а гледам иста цена се горе - доле.
    Па боље да ги дадеш парите за тоа што е потрајно и количински поголемо. :):inlove:

18. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.156
    Допаѓања:
    17.275
    Ооо, парфемот за 1170, а сетот за 1590 го земав, сетот е баш исплатлив.
    Цениве реални си се, не евтини, пошо не ми се баш ко за edp, поише edt би рекла.
    Мене па тие нивни шишиња на почетокот ми беа грди, на средства за чистење ми личеа :rofl:

Опсесија ми станаа веќе 2 години, а сеа сум им нешто лута, :( можеби ја читаше темата..
    Но, како и да е, имаат предобри спрејчиња.

Не е ванила, но мораш да го пробаш Let the good times roll, пукнавме колективно на форумов по него :rofl:
    Некои членки се жалеа дека не бил толку квалитетен како претходно. Ја го имав во 2023 та првпат купено, и годинава повторно но во сет со гел и лосион, помалото спрејче од 100 мл и ми е скроз ист.
    И Sticky Dates ако си за нешто ултра ултра благо, карамела е ова.

Баш ванила нема од спрејовите, има еден Mr Wallet кој е мешан со минт, мене лично ми е неубав, баш интересен ама не..

Vanillary го има како парфем, двапати го имам пробано, не ми се свиѓа за жал.

Ако сакаш оригинал баблгам мирис, тогаш Snow Fairy. Да не забораам дека се осеќа и цреша, а и некаква ванилеста трага. Многу е убав.

Ја мешам, све и свашта можам да користам , :rofl: па дури и некои позачинети мириси, освен цветни и хербални, ама на прво место секогаш ми се благите гурмански :inlove:

Последна измена: 20 декември 2025
  19. Scorpion91

Scorpion91 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    309
    Напротив, мене ми е многу нежен, женски заводлив парфем, безброј комплименти за него добивам, сопругот исто така го обожава на мене... :)

20. Maelina

Maelina Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2025
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    668
    Некоја да знае дали го има Baccarat Rouge 540 во Македонија, или уште подобро страна каде што може онлајн да се нарача?