Женски парфеми

Дискусија во 'Парфеми' започната од Daniella, 20 ноември 2009.

1. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.894
    Допаѓања:
    19.371
    И јас го имам Pure Musc како @Mishela и предолго трае.
    Би требало да е исто.

На LibreGirl и Panda00 им се допаѓа ова.
  2. lolly2000

lolly2000 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2020
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    30
    Zdravo zenski, dajte predlog za nekoj polesen,leten parfem ili pak sprej sto trae :inlove:

На LibreGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Pintotikio

Pintotikio Нов член

Се зачлени на:
    8 декември 2025
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    https://www.facebook.com/share/1EGGqRphtY/

4. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.838
    Допаѓања:
    5.511
    Ееее Шатци... и на мене во diamond mall во Шатци истиов ми го препорачаа. Кога реков дека го имам користено и сакам друг одма ме пренасочи кон Jean Paul Gaultier Scandal.
    Инаку парфемот е мноогу многу убав. Единствено не го користам веќе затоа што премногу често го чувствувам во гужви, многу луѓе го користат. Јас сакам парфем кој ќе ми биде како signature, дизајнерскиве не се тоа. Или ако најдам limited edition или поинаква верзија од оригиналот. Пример Angel од Mugler го има во повеќе варијации, Стела, Еликсир, Интенс, Најт и што ти знам таму колку се на Фрагрантика не можам да ги догледам. Оригиналниот е препознатлив, ама изменетиве верзии не толку, па ги ротирам тие.
    Ќе ти пишам во ЛП сличен на Narciso Poudree што ќе го знаеме само јас и ти, и евентуално уште неколку луѓе.

На Panda00 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    856
    Ако сакаш таков ќе дадеш пари за некој niche што не е популарен. Сè друго што е популарно е мала веројатноста дека нема да го осетиш на многу луѓе. Дури и да е niche ако е популарен ќе го осетиш и преку копии како што беше Baccarat Rouge 540. И да бидеме реални многу од парфемите се слични веќе или се повторуваат само се менуваат амбалажи, се намалува концентрација, а нас по потрага по signature ни ствараат зависност.

На LibreGirl и DarkStormm им се допаѓа ова.
  6. DarkStormm

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.838
    Допаѓања:
    5.511
    Се согласувам со скоро се што кажа. Меѓутоа токму тоа е ризикот, да фрлам 300+€ за niche парфем и да го имаат сите други копија околу мене. Niche парфемите реално не можам да си ги дозволам, а и да можам не знам дали би купила парфем по цена за која има дизајнерско парче облека што ќе ме трае со години.
    Зборувам за не толку познати и фалени парфеми со одличен мирис и перформанс (во смисла на трајност и проекција). А верувај ги има. Само никој не ги погледнува, не се привлечни. Не се по сечиј вкус. Некои од нив не ги среќаваме толку во парфимерии и фри шопови. Еден таков е Kyphi Ela од Sacratu. Или Good Fortune Elixir Intense од V&R

Последна измена: 29 јуни 2026
    На LibreGirl, Panda00 и Astrum.Obtutus им се допаѓа ова.
  7. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    700
    Допаѓања:
    2.615
    Скроз ве разбирам. Јас искрено не знам што сакам, кога е во прашање парфем.

Као да, има неколку што ми се допаѓаат ама нема некој што до тој степен ме воодушевил да го користам само него и да не го менувам. Не можам да издвојам еден омилен и/или уникатен, зашто скоро па секој парфем што сум го пробала има нешто заедничко со друг. Скоро па сѐ ми е ,,веќе видено."

Тие што ми се свиѓаат се многу популарни и нема кој не ги знае, сигурно секој од нас барем еднаш во животот ги пробал, ако не оригиналите, копија сигурно. Либре, Прада Парадокс и Ла Ви на Ланком би ги издвоила како парфеми што ги сакам, ама познати се, сите слушнале за нив и без да кажеш ќе знаат на што мирисаш. Единствен не толку популарен во Македонија што го користам е Zorannah Luxury, ама не е познат само затоа што го нема кај нас, а иначе е копија на Бјанко Лате и сепак не е нешто што не е видено. Еклер арапскиот, скроз исто мириса како него.
    Ова можеби непопуларно мислење, ама мене ретко да ми се допадне некоја нова верзија од првобитниот парфем. На пример, Либре класиката ми е незаменлива, сите други верзии што ги извадија од него не ми фатија око. Истото би го рекла и за Блек Опиум и за Ла Ви, класичните верзии им се најубави. Е Прада е исклучок, Интенс верзијата ми се допаѓа повеќе од обичната, зашто сакам јака проекција.

Пак некако за зимските парфеми како да има поголем избор, летниве сите некако ми се многу basic и обични, пренежни се. На Версаче ги сакам, ама па ми здосадија, сакам да сменам малку.

:hug:

За Нарцисо парфемите да се надоврзам, многу се убави иако се нежни. Не знам зашто не сум ги приметувала до сега, знаев дека постојат како бренд ама не ме привлекле да ги пробам. А популарни се и тие, точно. По интернетов гледам, многу девојки ги користат.

На Astrum.Obtutus, DarkStormm и LibreGirl им се допаѓа ова.
  8. DarkStormm

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.838
    Допаѓања:
    5.511
    На Panda00 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    700
    Допаѓања:
    2.615
    Мислам дека го нема кај нас овој. Кога го барам на гугл, само Fragrance.mk ми ги дава.

10. Dalena

Dalena Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    121
    Периодов се бањам во овој парфем 375x500.121870.jpg
    Одличен ми е.

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.382
    Допаѓања:
    84.585
    Женски, барам парфем со мирис на ванила, убав и траен, препорака некоја? Знам дека La rive имаат, друг некој?

12. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    719
    Допаѓања:
    702
    Дали го има некаде како реплика? Ако да колку оргинално мириса и цена?

13. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    4.474
    Дали мириса како џвакани мандарини или трипам :?: имам една реплика негова, кратко трае земав чисто да видам каков е отприлика...

14. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.879
    Допаѓања:
    20.555
    Не баш, ова се нотите

Screenshot_20260705_125429_Chrome.jpg
    На тропски овошја мириса, како коктелче оригинал.
    Не трае за жал ни оригиналот :(

На Panda00 и MiloMalo им се допаѓа ова.
  15. Maelina

Maelina Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2025
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    819
    Мириса идентично како мултивитамин сокот на Вива, буквално никаква разлика нема, имав сок дома и ги споредував. :lol:

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.