Конечно најдов нешто кое ми се допаѓа а да е нежно и да има поголема трајност.Инаку, откако ме фати вториот бран од короната веќе не уживам во сите парфеми.Сега се што е јако ми создава мачнина и не можам да го поднесам.
Дали некој го има пробано Khadlaj Fursan White EDP? Каква му е трајноста и проекцијата кај вас — колку часа ви трае на кожа и на облека? Дали вреди да се купи?
Здраво Би сакала да ве прашам за препорака за женски парфем да не е прескап.. Сакам да е преубав, впечатлив и долготраен, со добра проекција – да се чувствува убаво околу мене, а кога ќе поминам покрај некого да останува мирисот зад мене и да биде од оние парфеми што се паметат. Најважно ми е да вреди за парите, да има убав и квалитетен мирис и добра трајност. Кој би ми го препорачале?
Дали парфемите од fragrance.mk се оригинали? Сакам да купам парфем на кој 100 мл цената му е околу 7 илјади, истиот во Шатци е околу 13 илјади а оригиналната цена е околу 11 илјади. Некако на fragrance цената е преголема разлика, па сомнително ми е дали се воопшто оригинални
Истото си го мислев. Преголема разлика во цени. Забележав на неколку различни парфеми. Но има логично објаснување. Онлајн продавница и физичка продавница немаат исти трошоци и маржи. Овие од fragrance.mk биле оригинални, на reddit читав, по фб групи, и овде на форумот. Единствена разлика е што продаваат само онлајн од некој магацин.
Досега сите парфеми купени од тој сајт биле оригинали. Ги проверувам онлајн по кодот и си дава инфо кога е произведен парфемот. Сè било уредно досега, па мислам дека не се фејк.
Да, за онлајн продавница и физичка ми е логично. Но сепак, нивната цена да е толку поефтина од оригиналот?
Па еве пример Сефора е прескапо се. Или Douglas во Германија, а на нотино е поефтино. Еве овие парфеми види во Шатци, FabuSpot се дупла цена, а на Нотино и fragrance.mk се поефтини. Во Шатци се скоро дупло поскапи или во Douglas, или било кои физички продавници кои треба да обезбедат тестер, вработени, трошоци имаат за кирии, струја итн. Сето тоа влегува во цените на производите. Додека онлајн шоп има само трошоци за одржување веб сајт. Инаку еве на fragrance.mk VS спрејовите за тело се вртоглави 1500 ден. Истите по аптеки или фришоп се макс 1200 ден. Во Мабета Космос пак земав два за 1500 ден.