Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Женски парфеми

Дискусија во 'Парфеми' започната од Daniella, 20 ноември 2009.

1. akvamarin

akvamarin Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Се согласувам со тебе . Преубав !!! :)

2. lorijana

lorijana Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    35
    angeli i demoni crniot :inlove:
    [mod-kirilica:utw1rtz4][/mod-kirilica:utw1rtz4]

На martincencee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mackice

mackice Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    12
    здраво гирлс,пред еден месец си бев во AMERIKA и си го купив GIVENCHY PLAY FOR HER за само 15 долари имам и некој каталог земено од таму со парфеми од една парфимерија значи има што да видите до 35 долари си ги има некој парфеми што тука се 6000 денари па сега вие размислетеси дали вреди да се даде тука толку пари а некаде се скоро бадијала ,мислите вие ако се на некоја славна личност дека кој знае какви се и колку траат туку само им набиваат цени не нашле че не лажат ,јас се согласувам со се али во америка си земаат скоро високи плати не секој али некои сакам да кажам дека стандардот е подобар од тука а парфемите се евтини бадијала а тука стандардот е за никаде а парфемите огин па не знам што да ви речам ваше е да си одличите поздрав..

4. aleksandra11

aleksandra11 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Не знам може да не го осеќаш ти самата тој мирис а другите околу тебе да осеќаат али искрено на мене премногу ми се свиѓа поубав парфем не сум ни имала, премногу ми трае и сега од овој каталог на авон си го порачав пак. :) :inlove:

Прикачени фајлови:

• untitled.JPG
      untitled.JPG
      Големина на фајлот:
      23,7 KB
      Прегледи:
      349
  5. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.730
    дали знае некој дали овој парфем е оригинален бидејќи јас не сум сигурна ..бев во една парфимерија прашав колку е ми рекоа дека е 650 денари :o :o
    јас се изненадив нормално од ниската цена и затоа ме интересира дали е оригинал ..го имате сретнато негде со ваква цена ? :?:

Прикачени фајлови:

6. beautiful87

beautiful87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    116
    Дури и оние парфеми кои чинат и по 6000ден. кај нас неможеш да знаеш дали се оригинал. Така да ако тебе ти се допаѓа земи го. Прво тестирај го, шприцни малку и види колку време ќе трае и со каков интензитет и ако си задоволна земи го. Јас од една наша парфимерија(да не ја именувам) добив на поклон Chanel 5. После некој месец дојде братучетка ми од странство и кај неа на гости го видов истиот парфем само што врска немаше со овој од кај нас. Прво мирисот му беше за нијанса подруг, подолго траеше и бојата му беше подруга. Така заклучив дека кај нас парфемите врска немаат со оригиналот, дека скоро сите се некои копии, моето искуство беше тоа. Да не го видев и помирисав оригиналот никогаш немаше да знам :)

7. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    . Кај на овде во странство посебно парфемиве од бритни,бекамови и кајли,можеш да ги најдеш за 15-20 долари што по наши е 500-600 денари,ама за овде да купиш парфемиве за тие пари е многу ефтино,и јас кога пиуштам поклони за таму и многу ефтино ми се исплаќа,плус оригинал :rofl:

8. LadyMillion

LadyMillion Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    60
    Lady Million :D

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anjichka

Anjichka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    76
    Моите топ 5 парфеми :
    1. Euphoria од Calvin Klein [​IMG]

2. Givenchy Play for her [​IMG]

3. Bvlgari Omnia Crystalline [​IMG]

4. Flora од Gucci [​IMG]

5. Siren од Paris Hilton [​IMG]

10. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.821
    Допаѓања:
    23.616
  11. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Мој омилен парфем е Jadore на Dior

12. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    За љубителките на појаки парфеми, имам едно прашање. Ако ги знаете Dior Hypnotic Poison и ако сте го пробале новиот Dior Hypnotic Poison Eau Sensuelle, кој ви е искрено подобар? Кој би го одбрале? Новиов е наводно полесна верзија и после неколку часа кога ќе "легне" на кожата почнува да потсетува на првата верзија. И, друго прашање, кога би го споредиле со Versace Crystal Noir, кој сметате дека е подобар? :^)

13. Lady-PinkHeart

Lady-PinkHeart Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    135
    LITTLE BLACK DRESS е мојот омилен... никако не можам да се откажам од него... :)

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.569
    Допаѓања:
    201.775

Искрено, Hypnotic Poison мене ми е навистина тежок парфем, во било која варијанта. Јас лично попрво би се одлучила за Crystal Noir иако и тој не е баш од посвежите парфеми, едноставно многу повеќе ми се допаѓа и ми лежи. Ама ако тебе ти одговара Hypnotic Poison, зошто да не си го земеш овој вториов, Eau Sensuelle, ако навистина е полесна варијанта која сепак не се разликува многу од првиот? :)

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Ќе подразмислам... Мора да ви признаам дека два пати по ред како одам во парфимерија - првиот пат ми го предложија девојките Dior Hypnotic Poison и ми прснаа да тестирам. Мирисот траеше доооооооооолго. Ама навистина долго! Потоа отидов пак и ми го покажаа Dior Hypnotic Poison Eau Sensuelle. Повторно се прснав за тест. Некако слични ноти кои не се развиваат многу етапно како првиот. Повторно траеше доооооооооолго. И баш се ставив на мисла... Crystal Noir знам дека не е баш од освежителните... ама сега си го вметнав во листата и Аrmani Code. Ух уште да се одлучам, добро ќе биде. :D

16. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932

Мене Hypnotic Poison многу ми се свиѓа. Едно време го користев, ме потсеќа на порано мајките од сите другарки ми мирисааа на него. :D

17. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Слушај, па тогаш да се пазам бе мајкому. Да не ме фати некоја маја а? :rofl: А не не, се оградувам од тоа. хехехех

Шала на страна, преубав е и некако иако ми се допаѓа и сензуалниот, нешто ме копка и ми вели дека сакам да го имам, оној првиот, вистинскиот отров кој хипнотизизра. :inlove:

На Lacrimosa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Еве нешто што многу ми се допаѓа
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

19. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.344
    Дали некој го има користено овој парфем, Chanel chanel mademoiselle? Како мириса, дали е свеж или тежок?
    Го немам мириснато, а многу сакам да го нарачам да ми го донесат.

20. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    После долго слушање за парфемов, а јас како редовно душкало на парфеми, бев просто возбудена и едвај чекав да го мириснам и да видам какви ноти ќе почувствувам во мојот нос. И така едно слободно попладне истрчав до Космо на душкање и веднаш му се намерачив. Отварам, мирисам капакот ... И? Се разочарав! :( Очекував изгледа нешто поинаку, а се надевав на нешто баш по мој вкус како што имаше и ванила и бел мошуз во базните ноти. Се прснав на рака и... ПАК НИШТО! :( Не знам зошто... дали едноставно навистина мене не ми се допаѓа или тој ден носот ми беше разбуден на лева ноздрва. |( Истиот тој ден, со нетрпение очекував да го тестирам мирисот на Miss Dior Cherie, и? ПАК НИШТО! И овој не ми се допадна, а очекував уште еден на мојата wish листа дека ќе биде и тој. И така... после тоа си заобиколив околу моите омилени мирисчиња да си ги продушкам и си излегов и реков ќе дојдам друг пат пак да ги тестирам.

Те советувам сама да ги тестираш. Прашање е на вкусови. Сигурно не сакаш да купиш толку висока класа на парфем а да биде залудно, ако истиот не ти се допадне. И внимавај, има и тоалетна вода и парфимирана вода. :*