Женски фудбал во Македонија

Discussion in 'Спорт' started by sonce3, Dec 14, 2010.

1. sonce3

sonce3 Истакнат член

Колку сте запознаени со женскиот фудбал во македонија???
    Сепак и женските играат фудбал :clap:

2. sonce3

sonce3 Истакнат член

http://www.ffm.com.mk/index.php?option= ... 75&lang=mk

потребна е подршка за Ленче Андреевска да ја избереме за најдобра фудбалерка во Македонија...ви благодарам на сите кои сте заинтересирани да гласате за неа....одвои 2 мин од своето време сепак на некој би му значело

http://www.ffm.com.mk/index.php?option= ... 75&lang=mk
    ЛЕНЧЕ АНДРЕЕВСКА

[mod-reklama:24t3r5fh][/mod-reklama:24t3r5fh]

3. kankus

kankus Популарен член

незнам фудбалот ми е малку груп спорт :swear: ........ама давам секава подршка за сите девојки кои се занимаавааат со овој спорт :clap:

4. Camellia

Camellia Истакнат член

Го подржувам женскиот фудбал во Македонија и се надевам еден ден, ќе биде популарен како и машкиот фудбал. :)

sikica7 likes this.
  5. Aries9

Aries9 Истакнат член

Многу,многу го подржувам.Играм за град Скопје и оваа година освоивме 3 место на државно ниво :) Другата година се надевам за 1во место :)

6. Maxymous

Maxymous Истакнат член

Давам голема (морална) подршка до сите фудбалерки, тие ни остаа единствена надеж за спас на фудбалот во оваа наша малечка земја, зошто посилниот пол не се покажа напред фудбалерки :D

sikica7 likes this.
  7. anamariia.x3

anamariia.x3 Популарен член

Да не знаете некој женски клуб каде што се тренира фудбал (за тинејџери) ?
    Многу сакам заедно со другарка ми да започнеме да тренираме фудбал ама не знеме кај.
    И еве неколку слики за тие што велат дека фудбалерките не се убави и секси.
    (ова се професионални фудбалерки,инаку)

8. nolove

nolove Активен член

имаш скоро во сите градови женски фудбалски клубови

sikica7 likes this.
  9. Nyngya

Nyngya Активен член

Да не знае некој случајно да ми посочи фудбалски клуб за женски во скопје? Или каде можам да одам на тренинзи. Многу сакам фудбал, но каде и да се свртам, сите се претежно за машки, а женските се по професионални.. :(

10. Call Me Glish

Call Me Glish Нов член

ЖФК ДРАГОН...Јас тренирам таму имам само 13 години и смеам само да тренирам, бидејќи на натпревари смее да се игра од 14 години.Задоволна сум , овде тренирам веќе пола година

Nyngya likes this.
  11. Jana4321

Jana4321 Нов член

Apeliram koga se raboti za fudbal za devojcinja, da se vnimava na toa komu go doveruvate svoeto dete, a pritoa pretstavuvajki se kako prv zenski klub specijaliziran za devojcinja... - ЖФК - ЏИЏИ - navidum drugarski odnos i mozebi i neguva takov so decata, no voden od covek koj nikogas ne se znae koga ke izbuvne i napravi nesto nepredvidluvo - a za toa drug e vinoven sekako, sto se znaci na psihopatsko odnesuvanje... privatno ja poznavam, i ke povtoram so decata mozebi odnosot e poinakov, no ne e loso da se ima vo vid i da se bide vnimatelen....

12. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

За женскиот фудбал во Македонија никој не води сметка ниту пак го негува. Ќе се надоврзам на муабетот на @Jana4321 голем дел од тренерите кои работат во детските лиги се однесуваат премногу строго и употребуваат пцовки како кон децата така и кон официјалните лица . Инаку женскиот фудбал не се ни трудат да го развиваат бидејќи немаат никаква финансиска корист од него, ова се однесува на ФФМ и на целата таа хиерархиска структура. Јас сметам дека секој кој што сака да биде фудбалски тренер треба да помине и психолошки тест бидејќи не секој има способност и трпение да им објасни на децата на убав и смирен начин.

Modernistka likes this.
  13. Jana4321

Jana4321 Нов член

Se raboti za psiholoski nestabilna licnost koja ne znaete koga ke izbuvne samo ako oseti deka nekoj "ne gi gleda nejzinite zaslugi" kako prvenec vo zenkiot sport, narcisoidnost sto se granici so psihopatija... dodeka nema sudir so decinjata ke bide vo red, no ne se znae utre sto ke bide... psiholoska proverka treba da bide zadolzitelna pred bilo kakva licenca.

14. Jana4321

Jana4321 Нов член

Dobivav prasanja za detali pa eve ovde: licnosta licno ja poznavam i e sklona kon konziumanje alkohol, fizicko presmetuvanje zaradi obicni razliki vo stavovi, neispolnuvanje na vetuvanja do nedogled i poseduva nebidena narcisoidnost na edinstvena majka na zenskiot fudbal... jas moe dete tamu ne prakam iako ja znam i na pocetok ja smetav prijatel...od nejzina izjava znam deka ima istepano nejzina poranesna partnerka (nemam predrasudi za seksualna opredelba) taka da moe dete kaj ovaa licnost ne bi pratila...

15. Miki4eca

Miki4eca Истакнат член

Natasa Andonova najdobrata makedonska fudbalerka
    [​IMG] [​IMG]