Од каде во Хрватска? Тука сум па да се распрашам. Ама дека излечила од карцином чисто се сомневам или од МС. Те прочитав погоре и за пржената храна. Да, не е здрава, ама па нашите баби и дедовците живееле над 80 години. Сега воздухот е загаден, не е само од храната. Имаш ли линк од таа Хелена да видам да прашам тука дали навистина помогнала некому.
Мене ми ги доставија, за 2,3 недели ми стигнаа. Izgubljeno znanje I protokoli baraj na fb ќе ти излезе групата. Да бевме во времето пред 80 години немаше ништо од ова да ни треба. Нема споредба животот тогаш и сега. Тоа си е индивидуално кој што ќе применува, и во што ќе верува ама пржената храна да ми кажува некој како е ок за јадење не може со ништо да ме убеди. Има многу за што да се зборува за нездравиот начин на живот ама не е мое да кажувам, секој за себе си одлучува. После стресот, храната за мене е најголемиот виновник за лошо здравје. Е сега кој како сака, индивидуална одлука..
Јас мислам дека после стресот загадениот воздух е најголем виновник. Инаку и јас не сум по месото, по благо, газирано, ама дека многу внимавам на исхрана не внимавам, освен кога постам. Познавам што секојдневно јадат месо, прженици, па поздрави се, и тоа над 60 години. Порано повеќе внимавав, сега не баш.
Тие поздравите и тоа над 60 год. или можат да се заблагодарат на гените или редовно вежбале. Колку сакате хранете се здраво без да се препотите и ги извадите акумулираните токсини од себе преку потењето и не потрошите доволен број калории џабе е се. Телото за да е здраво си бара здрава исхрана пред се, редовни вежби и доволен сон, спиење и да сведување на стресот на минимум.
Постарите вежбале на нива. Шега на страна, многу јасно дека треба и да се вежба и пешачи. Јас поретко вежбам, ама многу пешачам. Инаку храната што ја јадеме не е здрава. Исто и овошјето, освен самите да си насадиме и да не го прскаме, ама почвата ни е загадена и воздухот.
Не е шега, тоа е чиста вистина, на нива биле физички активни и низ домовите и дворовите. Редовен сон, поздрава и сопствено произведена храна. За храната поголемиот дел е таква каква си ја опишала, ама има што произведуваат по посебни стандарди и ја рачунаат како поздрава и се разбира поскапа. Од храната што се венесува, а не е баш најздрава, еве пишала членкава за што станува збор