Битно ти не тропаш, нема потреба да се пуни темата со офф топик, секој бира кај сака и тоа е ама факт е дека во град е подобро.
Мене ко дете најмногу ме напнуваше муабетот кога ќе кажев од Козле дека сум се преселила во приградска населба, ми се смееа Аеродромци (баба ми живееше таму) кога ќе им кажев кај живеам. Незнам како е настаната таа поделба во Скопје, многу е глупо да се правиш невиден граѓанин само зошто си во друга населба, затоа не ме ни чудат нешто многу муабети од овој тип, мајдсетот ни е таков.
Ја ти вадам факти, ти немаш аргументи. Си се запнала град та град ко си мислиш имаме градови човек да позавиди.
Јас би сакала да имам куќа на село на некое убаво планинско место хммм за таква убавина треба Швајцарија Алпи .Би сакала и градот да е блиску.Од мала сакам да имам патка таткоми ми велеше дека ќе ми купи патка ама не ја добив не можело во када да се чува.Некогаш јас ќе ја купам таа патка и ќе и направам мало езерце во дворот.Многу сакам да имам секакви животинчиња лрави,овци,кози,коњи,пони коњче,јариња,јагниња,теленца,коковчиња,пауни,многу мачки и кучиња азијати,кангали,шар планинец.Па да посадам сешто во дворот напред убави цвеќенца,украсни дрвца, а позади едната страна со овошје, другата со зеленчук, да имам и базен.Внатре да имам убав камин.Би сакала да имам квадови.Е проблем е што јас не би смеела да останам никад сама во куќата страв би ми било навечер и од приказни што сум слушала за дрекавац.
Во село луѓето се поздрави, посилни, порелаксирани од брзиот и бучен градски живот. Повеќе би за село или мало градче.
Село, и тоа планинско некое. Животни и дрва да има околу мене. Во Чаир сум родена, у Скопје порасната. Град е маскарада ништо поише.
На 3км од градот сум Правам куќа на плац /ранч како сакаш наречи го од 4000 кв Напред двор зеленило цвеќиња на средина кука позади куќа бавча овошки лозје Цел плац ограден Мир зеленило и црцор од птици
Немам луѓе и немам стока ни јас ни во околина Кога ке остарам здравје боже може свиња и некоха кокошка храна за нас А за некое време планирам фолија,со цвеќиња и со тоа,да,се занимавам
Порадо би живеела во село, отколку во Скопје.. Сега кај што живеам не се води како село нели, ама со 10.000 жители бетер од село е Поарно ќе молзам крави и овци ако треба, отколку да се возам од Универзална до бит пазар 80 мин Поздрав од селото...
Сакам и јас во твоево село. Бајка е судејки по сликава. Се мењам за куќичка со огромен двор и мала бавча зад куќа. Ме прават будала што сакаме така со маж, како во иднина наши деца ќе функционирале? Така и како тие луѓе и деца таму бре. Сликава ми е шумата во Кучково или грешам? Многу ми се допаѓа тој дел таму, последни 4 ри години ми е таму памет и секоја вечер си фантазирам за таму ( се надевам ќе се исполни еден ден мојата фантазија). Мир, тишина, воздух ( за разлика од многу населби низ Скопје е почист),можност да сум природа секој ден без да палам кола за да идам.
Сликава е нешто повеќе од 1 км од Берово Тука младите се иселија одамна, ама тие што останаа се супер деца.. Тука го доживеав првиот да го наречам културен шок првиот ден кога дојдов едни дечиња си играа на некоја улица пред куќа и сите до едно ми рекоа - добар дееееннн а прв пат во живот ме гледаат, рандом странец по улица.. Кај мене во СК во зграда не ми викаа добар ден Јас сакав да се тргнам од СК, иако сум родена и израсната во ск ама почна многу да ми смета.. Некултурата најмногу.. Па така последниве 6 год Берово ме трпи некако А на само 2км од Берово можеш пикник да си истераш на места што делуваат како да се отсечени од цивилизација и тоа без да запалиш кола Плус тоа ако некој сака баш во село да живее, сите беровски села (освен едно мн.мало) се со водовод, канализација, без кал... И се на 2-7км од Берово ... Само за средно школо децата мора во Берово да идат..