Лошо по која основа? Јас ќе ви кажам: Лошо е дека селото и живеењето на село бара жртва. Да бара! Лошо е затоа што ако не сме ние "селаните" вие "градските"нема да знаете како изгледа пиперка и јајце (скраја било да знаете лубеници, дињи, марулки, крушки, малини, компири, лук, праз итн... Не само дека постојат туку и како растат како се одгледуваат итн. претпоставувам не е ве интересира бидејќи вие го конзумирате готовото без да прашате како се добива) Лошо е!! Да бидејќи сте ограничени со превоз, бидејќи мора да мрзнете и да чекате или да изгорите на плус 40степени на лето (тоа на времето беше предност во секој сегмент бидејќи селаните беа ценети сега ги поттурнувате настрана бидејќи не го разбирате фактот дека и некои баба, дедо е од село а тоа теоретски не ве прави "градски")а "градските" денес се научени од 8 до 16 по кафичи, со коли, на топло и се обезбедено... Лошо е ! Да лошо е ние на село имаме нешто што се вика добиток/стока а тоа мириса ДА!! Е од таа стока/добиток вие "градските" пијате млеко, јадите месо, правите пилетина ( а таа не е падната од небо), по кафани јадите свинско, телешко/говедско е и тоа драги "градски" потекнува од животни како крави, свињи, кокошки... Да продолжам .... Или сеуште не е јасно.. Научете да не ги потценувате селата и селаните бидејки ТИЕ се заслужни за вие да јадите и пиете работи што неможе да произведат во градот...
А што мислите дека е подобро избор за работа отколку на село пример сами да се помачите за работа? Познавам луѓе што многу добро му тргнало па напуштиле работа "од град" и се преселија на село... Не му смета превозот, скапите продавници итн.. Според мене и на град и на село цените се тие мора да се јади и да се пие а тоа дека 5денари поскапо/поефтино ќе сменат нешто не верувам..
Леле , што се изнакажа ама никој не рече нешто против село и селаните , тоа е една од најтешките работи , еве јас те прашувам ,да се омажам утреден на село ,а не возам , како ќе функционирам јас без превоз или со превоз на секои 4часа ? Ај више не знам што се правите како од Марс паднати , а повеќето овде што пишувате не би живееле на село , само едно исто вртите во круг , убаво здраво имало се иттн итн
Ама зависи за каде еве другаркава чекаше по 1 час кај баба ми , на саат ипол , на некои места на секои 4часа и што? Исто како што рече некој на село сите се знаат ,малце луѓе се , село е за пензионери
Може во село ама што е во близина на градот и коешто има доста жители. Пример во моето село да живеам не бидува, далеку е од градот и не е населено има само 2-3 луѓе. Нема услови за живот.
Јас искрено живеам во село и растена сум во село и омажена во село (пред да се омажам 26години имав релација град - село) ... Коли имаме и Недај боже да е нешто само половина час сме оддалечени.. Така да Затоа така пишав бидејќи денешниве а се спомене село усвајт фаќаат а ваму здрава храна ваква храна таква храна ваков воздух таков воздух ... Еми органската храна сигурно не ја одгледуваат во дворот на зградата? Нели!