Јас однапред земам прва и последна кирија пред вселување. Така ако ме известат дека го напуштаат станот, последните 30 дена веќе се платени. Ако не ме известат и веднаш заминат, да не се бркам за плаќање. Пари не би вратила ако денес за утре напуштат, јас не сум била известена за да навремено си го издадам станот повторно. Со навремено известување без проблем дури и со 2-3 месеца порано сме раскинувале договор без дополнителни плаќања. А за оштетувањето во станот плус не би вратила пари. Имав кираџика што станот го остави толку валкан, што 2 жени чистеа цел ден 30 квадрата. Јас секако плаќам за чистење меѓу кираџии ама ова беше ненормално. Затоа не и вратив ни денар. Инаку чиста работа си е договор на нотар. Во него си пишува правила и ако не се почитуваат од двете страни судски можеме да се расчистиме. Затоа можев така да пресечам со кираџиката, зошто да сакав можев и за плус пари да ја бркам.
Станот за 15 дена е направен лом секако, немаше затоа да се изнервирам колку што ме напна ситуацијата дека покрај тоа што реков да не фрла, ја запушила канализацијата. Само ме секира тоа што клучот го зема со неа и остави една постелина во станот. Сега не знам дали да и пишам после дека ќе влезам со мајстор за да се поправи канализацијата
Ке и пишиш порака да дојде кога ке дојде мајсторот Кога ке му платиш на мајсторот ке и кажиш дека толку и одбиваш од депозитот Клучот на 30 ноември да ти го врати штом и е месецов платен
Имате ли склучено договор? Тука ли и' се работите нејзини? Ќе провериш во каква состојба е станот, ако нема ништо оштетено ќе и' вратиш цел депозит минус парите за мајсторот за вц.
Има уште нешто останато од нејзините работи, вечер ќе дојде да си ги доземе и да видиме како ќе се договориме. Имаме договор помеѓу нас, не е заверен на нотар