1.Живеј, Смеј се,Пеј, Сакај, оди кон целта и не запирај, не пази - гази ги другите. Секој мисли на само на себе. 2.Живеј и остави ги другите да умрат. 3.Секој крај значи нов почеток, секој пад - сила за напред.
1. Болката не значи да се предадеш, затоа не плачи. 2. Тоа што не не убива, не прави посилни. 3. Немој да го изгубиш тоа што го имаш посакувајќи го тоа што го немаш, затоа што тоа што го имаш е нешто што некогаш го посакуваше.
Незнаењето е ноќта на умот, но ноќ без ѕвезди и месечина. && Не е битно колку бавно чекорите, важно е да не застанете.
Само храбрите ги следи среќата Офцата што се дели од стадото ја јаде волкот посилните опстануваат во светот
Се што ти се укажува искористи го,нечекај друг момент можеби никогаш нема да дојде !!! Доколку се двоумиш меѓу нешто да го направиш или не ...направи го !!! Никогаш нема што да изгубиш!!! Можеш само да добиеш ИСКУСТВО или ЧЕКОР НАПРЕД
Ова е моето мото: In the end everything will be ok! If is not ok then is not the end. Nisam na ovaj svet stigla da bih bila porazena,niti neuspeh struji mojim venama.Ja nisam ovca sto ceka da je njen pastir podstakne.Ja sam lav koji odbija da zbori,hoda i spava s ovcama.Neuspeh nije moja sudbina.ISTRAJACU SVE DOK NE USPEM
Моето животно мото е Живеј го животот како што сакаш прави грешки,но продолжи си со крената глава бидејќи никој не е совршен,а простувањето е човечко. И живеј го секој ден како да ти е последен бидејќи денес ме има утре ќе ме нема. И го заборавив: Never take life too serious, because on the end nobody gets alive.
What doesn't kill me - makes me STRONGER! What goes around - comes around. Во животот сите работи се едно големо тркало со рок на траење. Ако денес ништо не ти штима, утре работите ќе ти одат од рака и обратно - ако денес си океј, ќе дојде време кога сите бродови ќе ти потонат. Но се е до перцепција и способноста да ги држиш очите отворени дури среќата е присутна и широко затворени дури да поминат облаците.
Среќата е како сенка. Колку повеќе трчаш по неа, толку повеќе таа бега од тебе. Застани, не бркај ја и таа ќе дојде. А, само улав човек трча по својата сенка. (В. Андоновски)