Живото мото - играјте лото! Спојлер Се воздржувам од првиот момент кога ја прочитав темава, ама вечерва се предавам..ГОТОВО!! И ич не ми е гајле колку дебилно звучи на 26 години морав кога тогаш да си го кажам
Изгради свои правила и почитувај ги во текот на животот. Животот е онаков каков што е, нема цел, нема значење. Искористи го целосно она кое ти го пружа, раководиш само со еден.
* Живеј го секој ден како последен * * Живеј за себе а не за другите * * Креативните, успешните луѓе го следат будно својот сон,а тоа ги исполнува,и покрај сите препреки и предрасуди * Овие реченици некако многу ми даваат самодоверба
- If you see it in your mind, you will hold it in your hand. - If you never try, you will never know. - Учи од минатото. Немој да стигнеш до крајот на својот живот само за да откриеш дека не си живеел. Само мал дел од животните мота кои ме прават похрабра и полна со самодоверба
*После дождот секогаш иде сонце... *Живеј го секој ден како да ти е последен.... *Секое лошо за добро е што и да е ке помине (од песната на Владо Јаневски)
- Не се плашам од оној кој вежба илјада удари,туку од оној кој 1 удар вежба илјада пати (Оваа мисла најмногу ме мотивира во она што го правам,мојата љубов каратето) . ии ова.. " Напредокот е резултат единствено на тоа што постојат луѓе кои одбиваат да веруваат дека она што тие сметаат дека е правилно, не може да се направи. " Расел Давенпорт Овие две ме водат во животот.. Да одам напред и само напред
-Живеј го секој ден како последен -I'd rather tumble from a horse than fall for a boy -Smile is the most beautiful thing you can do with your mouth -La vita e bella