Моето мото ти е: Заведи па остави! ( тоа во љубовниот живот ) а вака .. живеј го секој ден, како да е последен! тоа највеќе ми се допаѓа
Имам неколку запишани во тетратка кои ми се најомилени: 1.Veritatis oratio simplex est - Едноставен е говорот на вистината 2.Ne facias alteri, tibi quod minime fierei vis - Не прави му го на другиот она што не сакаш тебе да ти го направат 3.Claude os, aperi oculos - Затвори ја устата, отвори ги очите 4.Faber est suse quisque fortunae - Секој е ковач на својата среќа 5.Fide, sed cui, vide! - Верувај, само пази на кого му веруваш 6.Ego sum, qui sum - Јас сум тој што сум 7.Ars longa, vita brevis - Уметноста е долга, животот е краток 8.Si vis amari, ama - Ако сакаш да си сакан, сакај 9.Cogito ergo sum - Мислам значи постојам 10.Ubi concordia, ibi victoria - Каде има слога има и победа Се надевам дека не се многу за читање
Не е битно колку.Можеби месец,можеби еден ден,можеби само една прошетка,но ден и прошетка за сеќавање.
Не прави го на друг она што не сакаш да ти го прават на тебе . Живеј го секој ден како да е последен.
Мое животно мото, барем она со кое најчесто се тешам, е дека се' се случува со причина. И дека кога-тогаш, се ќе си дојде на свое место.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici translation: By the power of truth, I while living have conquered the universe.
All we can do is keep breathing... (најмногу ми помогна во тешки времиња) What doesn't kill you makes you only stronger. Кога мислиш дека си го допрел дното, не заборавај дека можеби е само отскочна даска за полет до врвот. Knowing is better than wondering, waking is better than sleeping, and even the biggest worst failure, BEATS THE HELL OUT OF NEVER TRYING. За да го живееш својот сон, треба да се разбудиш.