Иднината им припаѓа на оние кои што цврсто веруваат во убавината на своите соништа. Битката ја добива оној кој цврсто решил дека ќе ја добие. Life, it goes on!
Еднаш гледав една народна приказна и поуката беше: ‘Кој си прави за себе си прави‘ и од тогаш мајка ми цело време ме потсетува на тоа и мислам дека е така. Што и да правиш кога тогаш ќе ти се врати и доброто и лошото. Затоа ќе ве посоветувам луѓе правете добри дела за да ви се врати со добро!
Однесувај се со другите како што сакаш да се однесуваат со тебе. Be positive ! Секое лошо за добро ...
Што можеш утре не оставај за денес. Од секое лошо има полошо. De gustibus non est disputandum. Crede quod habes, et habes. Do not follow where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.
мои животни мота се Никогаш не вели никогаш. Една минута тага ти одзема 60 секунди среќа во животот Carpe Diem (зграпчи го денот)
- Бог ти дава онолку колку што можиш да носиш, сигурно тој те гледа како многу силна личност што ти дава големи проиблеми - Секогаш кога ми е тешко ми иде ова на ум. - За се што се случува во животот постои причина.
Destiny is for loosers. It's just an exuse for waiting things to happen, instead of making them happen. Или јас тоа го сваќам како : Работите не паѓаат од небото, мораш да се потрудиш ако сакаш нешто да постигнеш.
-Животот не го мериме со години...Туку со моменти кои не исполниле со среќа... -Don't worry, be happy