Ништо не е случајно.Се се случува со причина. Утре е нов ден! Никогаш не вели никогаш. Кога сакаш некого,ослободи го.Ако се врати твој е,ако не се врати,бркај го,ако треба влечи го,ама врати си го дома.
свати веќе еднаш дека тоа ти е живото.ако биде се како што ке посакаме нема да биде интересно.и тоа ке досади.се си треба и смеење и плачење па и тепачка ако има потреба
Смеј се - и кога сите те тераат да плачеш! Труди се - и кога сите ти велат дека е залудно! Продолжи - и кога сите застануваат! Цени - и кога сите ги фрлаат ситниците! Чекори - и кога никој не го гради твојот пат! Мисли на утре - и кога сите ти зборуваат за вчера! Биди свој - кога секој те споредува со себе! Слушај се себеси - и кога сите ти велат да постапиш по нивно! Исправи се - и кога сите те трукаат надолу! Обиди се вторпат - и кога сите веќе ти свртеле грб! Биди горд - и кога никој не те забележува! Надевај се - и кога сите се предаваат! Верувај во себе - и кога никој не верува во тебе! И ЌЕ УСПЕЕШ - И КОГА НИКОЈ НЕМА ДА СЕ НАДЕВА ♥
Не очекувај луѓето да се сменат од пред неколку години го реков тоа и ден денес ме води подалеку од нив.
Трпение-Спасение! (Кога мајка ми често знаеше да ми го каже ова не ми значеше баш, ама кога подразмислив, мотово во различни животни ситуации почнав да го применувам! Зошто стварно за се‘ е потребно трпение! )
Life is like a rollercoaster, it has ups and downs. But it's our choice if we're gonna scream or enjoy the ride. Happiness isn't about what is happening to us, but what we think about it.
Јас па мислев животно место е темата, и си викам сигурно кај највеќе сакате да бидете. Баш ќе пишев кај Н. Иначе животно мото Утре е нов ден!