Денес немам време за плачење, голем товар ми застана на плеќи,ми тежи на срце ми ровари во душа!Денес ке барам решенија, ке размислувам трезвено,ке држам глава горе и нема да отворам чадор за солзите што ке истечат неконтролирано.На паѓам на колена никогаш,може само на трен да седнам за да се окрепам.
Има неколку .... 1. Се е можно ! 2. Каде што се сака се бара начин, каде што не се сака изговор! 3. Не се штедам, не ми е срам ова е мој живот друг немам! 4. Во љубовта зема тој што дава ! 5. Ти биди промената што сакаш да ја видиш во светот !
Често се случува да имам мото за одреден период во животот. Моментално тоа е - Со премногу мислење си го комплицираме животот.
Не биди премногу добар, во денешно време никој не ти вика фала, сите гледаат да најдат начин да те искористат и згора на тоа да те исмеваат што си бил премногу добар и наивен.
Мисли позитивно, за позитивни работи да ти се случуваат Еднаш се живее Минатото треба да остане во минатото, планирај ја иднината но живеј во сегашноста Се ке поминит само со верба во Господ (оваа е мојата нај користена и планирам да се истетовирам љубов,вера и надеж симболите срце,крст и сидро)