Топ 3 од Ог Мандино 1. I am here for a purpose and that purpose is to grow into a mountain, not to shrink to a grain of sand. Henceforth will I apply ALL my efforts to become the highest mountain of all and I will strain my potential until it cries for mercy 2.Failure will never overtake me if my determination to succeed is strong enough. 3 .How do I change? If I feel depressed I will sing. If I feel sad I will laugh. If I feel ill I will double my labour. If I feel fear I will plunge ahead. If I feel inferior I will wear new garments. If I feel uncertain I will raise my voice. If I feel poverty I will think of wealth to come. If I feel incompetent I will think of past success. If I feel insignificant I will remember my goals. Today I will be the master of my emotions.
Play a star and you know your own movie..playing of the role you choose,so stand up and fight if you know you're right...AND YOU WILL NEVER FAIL.
човекот е успешен ако стане наутро и си легне навечер а мегувреме го прави она сто го сака!!! никогаш не вели никогаш!!! idem sa osmehom jer mi lose stoje suze...shvatila sam da zivot uvek nove sanse pruze!!! главна и движечка сила ми е ЉУБОВТА!!!
неколку зборови кои даваат енергија и се движечка сила. 1.само напред 2.ќути,има и полошо од ова 3.како е пишано така нека биде 4.да сме здрави и живи друго не треба 5.ајде,ќе се средат сами од себе работите
Можеме да имаме се што ќе посакаме, само треба цврсто да веруваме во тоа Ова е нешто во кое што јас сум убедена
Во животот ќе ти се случуваат многу работи и добри и лоши кои нема да можеш да ги запреш, меѓутоа секогаш ставај го доброто пред лошото!
Лјубовта е како оген. Но дали ќе ви стопли срцето, или ќе ви изгори куќата до основи е тешко да се каже.
Don`t hide yourself in regret Just love yourself and you`re set Toa што ќе фрлиш пред себе , тоа ќе најдиш зад себе !