Животно осигурување

Discussion in 'Општи дискусии' started by LaChiquita, Nov 26, 2011.

1. Butterfly93*

Butterfly93* Активен член

Бидејќи има повеќе пакети и тој што е заинтересиран и конкретно за што е ќе си праша и ќе му објаснам подетално инаку не ми е никаков проблем да објаснам и овде. Позз

2. Dust

Dust Game Over

Епа еве објасни мене ме интересира. 28год имам, ако ти игра нешто улога тоа во пресметките..

3. Butterfly93*

Се работи за ГРАВЕ животно осигурување,компанија која постои 191година досега.
    Осигурување на живот можат да склучат лица со навршени 15 години до 65 години живот,траењето на осигурувањето може да биде од 10 до 40 години.
    Може да се осигурате од 250е до 3000е годишно, на една или две рати.
    Пр: Доколку се осигурате на 1000е годишна премија на 20год,во вашиот конкретен случај со нашиот бонус и пресметана индексација,сте вложиле 20000е а ќе добиете околу 32000е во случај на доживување. Во случај на смрт во договорот имате назначено наследник и без разлика дали настанала смртта првата,петта или 20тата година наследникот ја добива премијата од 20000е, во случај на насилна смрт добива дупло. Осигурани сте од 20 тешки болести и доколку сте родител вашите деца се осигурани од 12 тешки болести.Постои само еден услов за да може да направите полиса а тоа е да сте ЗДРАВ/ЗДРАВА.

Dust likes this.
  4. Dust

Dust Game Over

Фала за исцрпниот одговор..
    Под здрава што се подразбира? И дали се дава изјава дека сме здрави или треба и преглед да поминеме?
    Никој не е 100% здрав денес..

5. Butterfly93*

Да сте немале во животот некое потешко заболување ...од наведените .. а доколку сте имале се наведува,исто така и матичен лекар се наведува. За поголема годишна премија потребен е и лекарски преглед

didisi likes this.
  6. Justicija

Justicija Форумски идол

Здраво ми треба совет :)

Компанијата каде што работам ме има приватно осигурано , е сега треба да се правам операција , па сакам да го знам каков е целиот процес/исплата/оштета и сл?

7. MoNn@

MoNn@ Нов член

Здраво Justicija. Маж ми работи како лиценциран осигурителен брокер и соработува со сите компании во Македонија. Така да, доколку на кој било му треба некоја информација или некој совет, слободно пишете тука, во приватна порака или директно на неговиот број 075434010 Ѓоко.

Што се однесува до твоето прашање, најпрвин треба да ми кажеш дали осигурувањето што ти го плаќа компанијата е животно осигурување или пак приватно здравствено осигурување и каков вид на операција треба да правиш. Како и да е, првин треба да се види покритието и постапката во условите на осигурувањето.

Контактирајте ме за што и да ви треба во врска со секаков вид на осигурување, ќе споделам се што треба :)

Поздрав

8. Justicija

Justicija Форумски идол

Приватно здраствено осигурување

9. MoNn@

MoNn@ Нов член

Најпрвин треба да се провери дали според договорот, компанијата за осигурување ја покрива операцијата што треба да ја правиш. Ако да, имаш две опции. Да пријавиш во осигурителната компанија дека треба да правиш операција, и они да ти кажат дали ќе треба ти да си платиш па после да те рефундираат или пак само да отидеш во болницата и они да покријат се одма. Ова зависи од договорот што го склучила твојата компанија со осигурителната компанија. Точната постапка ја пишува во условите на договорот.

Како и да е, чувај ги сите документи и од прегледите што ги правиш.

10. Justicija

Justicija Форумски идол

Само трошоците околу операцијата ми ги покрива осигурувањето ? Нема ништо плус ?
    Инаку сите вработени сме осигурани на 180000 денари ..

11. MoNn@

MoNn@ Нов член

Ако на работа имате само приватно здравствено осигурување, тогаш само ќе ти ја покријат операцијата. За нешто плус треба да имате колективно осигурување од повреди или животно осигурување, каде што доколку се деси некоја повреда 24/7, се исплаќа отштета за повредата и болничко лекување.

12. Shy&Glam

Shy&Glam Истакнат член

Здраво. Имам животно осигурување на Кроација, еве веќе тече 4тата година, ми поминаа првите три кои се најкритични. Но веќе извесно време слушам лоши работи за оваа осигурителна компанија, како не само што не исплаќала камата туку на крај враќале и помалку од вложените пари. Ме интересира дали некој има искуство со Кроација, дали се ова само гласини или знае некој навистина такви примери каде осигурениците не го добиле она што им е загарантирано со полисата?

twilight123 likes this.
  13. twilight123

twilight123 Истакнат член

здраво
    ако сте заинтересирани за полиса за животно осигурување контактирајте ме, ќе ви објаснам што како

14. twilight123

twilight123 Истакнат член

и таа жртва за процент има добивки од полисите, не само вработените

15. Flower123123

Flower123123 Истакнат член

Ме интересира според вас на која осигурителна куќа би им ја дале довербата за животно осигурување, мислам дека кај нас во моментов има 5, па во размислување сум преку која да одам. Сите имаат повеќе пакети и услуги, јас би земала животно со добивка за некоја средна сума и среден пакет по можност ако има здравствено осигурување.

16. NEA

NEA Истакнат член

Јас имам во Винер, гледам и Граве ми ги пофалија. Каде и да направиш нема да згрешиш :)

17. T.G.

T.G. Истакнат член

Winer e megu podobrite neli?

18. Medical girl

Medical girl Истакнат член

Предлпжете некое животно осигурување, преку која компанија? И дали инвестирале преку инвестициски фондови?

19. IJAE

IJAE Истакнат член

Заинтересирана сум за животно осигурување на мм. Досега не бил осигуруван, а има 35 ме интересира какви се пакетите и што се се нуди и што добива? Па ако има некој/а што се занимава со ова нека пише

20. Domakica

Domakica Истакнат член

Јас имам од Кроација и гледам дека немаат препишано никаква добивка во последните 2 години, ниту дека има евиденција на вложување. Какво е искуствоо со запирање на плаќање и промена на договор со Кроација?