a znes kolku pari treba da ti staat na smetka nekoja bliska rodnina oti imama tetka sto tamu zivee 30 godini
Со бугарски пасош - визата НЕ се плаќала, но се поминува процедура со документи и гаранции. Се праќале документи онлајн. А имало шанса и за одбивање.
Ne mozesh taka..morash nazad vo rodenata zemja da se vratish I ponovo da go zapochnesh procesot so celata dokumentacija I tochnata namena za vizata za koja aplicirash,pa makar I nashla maz vo avstralija..
@frosyGrc Update за Аустралија да дадеш,како е до сега веке подолго си таму? Види ли некој спајдер или снејк во хаусот или гарденот или по стритојте
Еве ме 9 месеци тука, па ми текна да се пуштам на форумов после 326 години Не сум видела никакви змии и пајаци, тие поопасните се таму горе на северот (вклучувајки ги и крокодилите). Овде видов Кенгури, еднаш додека возев еден ми искочи на пат хаххаа Има многу Seagulls - не знам како би било по нашки, досадни бели птици се ова Видов дабар на 1 метро од мене, големи прици како ноеви и некои шарени папагали во националниот парк кај што бевме на продолжен викенд ... Исто видов и Фока и црн лебед кај што живееме у комшии хехее Прашајте ме што ве интересира...и ако сакате ѕирнете го видеово ...да се стоплите малце
Сеуште е со 80.000 долари да гарантира тој/таа (во австралија) на сметка како гаранција за тебе дека ќе се вратиш (за туристичка виза зборувам)?? и друго што? имот на негово име таму?
Не верувам, тоа е премногу, од каде ваква информација? Инаку јас сум студентски тука, затоа не знам ама можам да прашам ако сакаш...
Од агенција за посредување визи,поточно од две агенции...Значи,пример:Јас сум Австралија и сакам мајка ми да дојди на гости.За да и дадат неа виза на 3 месеци,јас треба да гарантирам со 80.000 долари на банка за неа,односно тие пари се гаранција дека таа ќе се врати во Мкд за тоа време.Ако случајно остани таа таму макар и еден ден повеќе од дозволеното,мене ми ги повлекуваат тие пари од државата,а неа ја враќаат автоматски дома во Мк.За студенти не знам како е...