Јас имам многу близок роднина овде,тој дојде со сопругата за студирање на 2 години и плус има роднини тука. Во меѓувреме му се роди детето овде и сега чека за работна виза ама еве во март направи цела година како чека. Малку се комплицирани аустралциве за визи давање,мислам на визи што ќе ти обезбедат да живееш и работиш тука. За туристички е многу лесно ама нема да направиш ништо во неколку месеци. Што значи,ако можиш некако за студентска виза 3 години,секако ќе мораш да работиш во меѓувреме па така можи и ќе добиеш работна виза. Од кај си ако не е тајна,можиш и во лп Да ми пишиш ќе ти објаснам уште.
nekoj aktiven na temava da e i da se naojga vo Avstralija Ako ima moze da me iskontaktira vo lp.imam nekolku prasanja.
Не генерализирај. Ако твоето искуство со два-тројца било лошо, не значи дека сите се исти. @m.i.g @minneymouse82 @Moira @bittersweet пиши им сама, слободно.
Јас имам државјанство и која е постапката за работа, сместување. ? Каде треба да се обратам? Дали важи дипломата?
Здраво, имам неколку прашања во врска со продолжување на студиите во Австралија, па доколку има некој со такво искуство убаво би било да се поврземе.
Хахахах камо да имавме среќа сите да најдиме некој/а таму А дали аплицирањето за виза оди преку агенција или дирекно во амбасада?
Како сакаш. Јас конкретно,преку агенција(иселеничка вадев.) Пријатели вадат моментално туристичка преку амбасада
Туристичка и јас извадов преку агенција од Битола (секоја препорака за нив), ама за иселеничка незнам како е процедурата и што документи се потребни?
Некој со совет што може да се носи подарок за повозрасни??? Од Мк за Оз. Ве молам предлози?? Ако има соодветна тема префрлете ме.