Откако ќе му одобрат виза треба да најде работа. Не ми текнува колку време е рокот за да достави документи. Додека е таму ти треба да учиш германски, па после да полагаш. Треба да имаш ниво А1. Без тоа нема да можеш да заминеш. За да може да ве земе требаат 3 платни листи. На колку време ќе му дадат виза, толку и ти и децата ќе добиете виза. На еден комшија му дадоа виза на една година. После пак аплицираше и пак на уште една година. За тие со ЕУ пасош е полесно.
treba prvo da najde rabota pa da aplicira za viza, po izvesno vreme otkako ke zamine treba da pravite spojuvanje ke bidat potrebnj dovollno sredstva i soodveten stan a na tebe a1 sertifikat za poznavanje na jazik
Оба е еден од ретките личности што ги следам и се доста паметни. Направил истражување и видел дека нај простите луѓе од Балканот живеат во Германија. Дали е ова вистина што мислите? https://www.facebook.com/watch/?v=1240656320637604
Па да мора да е точно. Конкретно немам фб да можам да видам за што станува збор и какво е истражувањето, ама штом ти сметаш дека е паметен, тогаш нема сомнеж. Така мора да е.
Има една: кај шо ќе згреше природата и медицината не помага. А јас најмогу ја обожавам оваа: човек кога ќе умре него не му е тешко тешко им е на тие околу него, е исто е и кога си г*уп или удрен у глава. Иначе да не сум офтопик убав е животот во германија ако се снајдеш.
Надоле убаво си пишува зошто е низок просекот. Затоа што многу жени не работат и чуваат деца дома, затоа што многу жени работат на скратено работно време, затоа што минимално треба да имаш 5 години стаж за пензија и многу земаат пензија од само тие 5 години… Од друга страна, и да е 1200 евра, значи станува збор за старец што живее веќе долго тука и плаќа 300-400 евра кирија или можеби и своја куќа/ стан има ( ако нема значи од простите е тие што живееле во Германија ). Па тек ако се двајца пензионери во брак со две пензии од по 1200 евра. 2400 евра под еден покрив и ќе ми шетаат тука нашминкани дотерани со скапи парфеми и уплаќаат лото по 50-100 евра два пати неделно И верувам односно сум убедена дека еден пензионер има повеќе пари чисти од мене сега млада здрава и права
Како е сега процесот сега за добивање фамилијарна виза, се аплицира за виза прво чекаш термин или сега е поинаку?