Епа сети се на причините зошто си заминала таму .И што не ти е погодено,на што не можеш да се навикнеш?
Zdravo, Planirame da se selime godinava Germanija. Soprugot e so Eu dokumenti jas ne. Imame dete 3 godini. Ve molam kako e vo momentov so rabota I stan? Nemame zanaet I za zal ne znaeme germanski
Со Witz wir треба да е летот најмалку 3 месеци пред да истече пасошот? На пример ако истекува на 01.07 Последната дата за враќање треба да е 31.03? Или?
Тука без јазик, големи се шансите да треба да работите за минимална саатница, кога веќе и мажот нема занает. А штом сте со мало дете, тешко дека ти во скоро време ќе можеш да работиш полно работно време. А со една плата па и плус ако е минимална, нема за стан и основни трошоци да ви стигне. Освен тоа, тешко се наоѓа стан само еден ако има примања. Според мене, доколку сте решиле веќе, подобро е прво мажот да дојде, да се снајде со работа и стан па после ти и детето. И да, ако сте решени на овој чекор, мора да почнете и јазик да учите. На почеток ќе можете и со англиски да се снаоѓате (зависи и до тоа во какво место одите и дали имате некој наш да ви помогне на почеток) но без ич не бива.
Sertifikatot za neguvatel od Univerzitetite sto gi davaat dali e priznat? Sakam za pocetok neguvatel vo Dom za stari lica da probam dali e izdrzlivo
Neka go povlece nekoj prvo.maz ti neka zeme 3 platni listi i neka najde minimum 3soben stan i posle odete . U start site ne e vozmozno da se sredite i germanija ne e sto bese vekje. Moras od dosta raboti da se otkazes vo.pocetokot za sa opstanes.
Ако мислиш од Германија за влез во Македонија не мора, може да е и на последниот ден од важност и да влезеш во мк, за излез од мк најверојатно е правилото 3 месеци.
За влез во мк може, ја имав ситуацијата со син ми (за ова сум сигурна) . Обратно најверојатно не може.
Јас имам извадено карта авионска од Шведска до Македонија Неможев да го чекирам човекот самиот систем на,виз не ми даваше да чекирам