Епа сети се на причините зошто си заминала таму .И што не ти е погодено,на што не можеш да се навикнеш?
Zdravo, Planirame da se selime godinava Germanija. Soprugot e so Eu dokumenti jas ne. Imame dete 3 godini. Ve molam kako e vo momentov so rabota I stan? Nemame zanaet I za zal ne znaeme germanski
Со Witz wir треба да е летот најмалку 3 месеци пред да истече пасошот? На пример ако истекува на 01.07 Последната дата за враќање треба да е 31.03? Или?
Тука без јазик, големи се шансите да треба да работите за минимална саатница, кога веќе и мажот нема занает. А штом сте со мало дете, тешко дека ти во скоро време ќе можеш да работиш полно работно време. А со една плата па и плус ако е минимална, нема за стан и основни трошоци да ви стигне. Освен тоа, тешко се наоѓа стан само еден ако има примања. Според мене, доколку сте решиле веќе, подобро е прво мажот да дојде, да се снајде со работа и стан па после ти и детето. И да, ако сте решени на овој чекор, мора да почнете и јазик да учите. На почеток ќе можете и со англиски да се снаоѓате (зависи и до тоа во какво место одите и дали имате некој наш да ви помогне на почеток) но без ич не бива.
Sertifikatot za neguvatel od Univerzitetite sto gi davaat dali e priznat? Sakam za pocetok neguvatel vo Dom za stari lica da probam dali e izdrzlivo
Neka go povlece nekoj prvo.maz ti neka zeme 3 platni listi i neka najde minimum 3soben stan i posle odete . U start site ne e vozmozno da se sredite i germanija ne e sto bese vekje. Moras od dosta raboti da se otkazes vo.pocetokot za sa opstanes.
Ако мислиш од Германија за влез во Македонија не мора, може да е и на последниот ден од важност и да влезеш во мк, за излез од мк најверојатно е правилото 3 месеци.
За влез во мк може, ја имав ситуацијата со син ми (за ова сум сигурна) . Обратно најверојатно не може.
Јас имам извадено карта авионска од Шведска до Македонија Неможев да го чекирам човекот самиот систем на,виз не ми даваше да чекирам
Што никој не кажува за работата во Германија ? https://emigriko.mk/што-никој-не-ка...A6h3yT-NQYSfkPN1wK_aem_U4Kquoouyys3-Zp3Kk5gvA
Еве од денес најнова потврда за врвниот квалитет на македонското здравство, родилка парализирана после царски рез во Штип. Ама да, ти збореше за приватното здравство. Е сега тие што немаат да платат 125.000 ден. за пораѓај во Систина или Ремедика, никој не им е крив. Кој е тука со розеви наочари, мислам дека е повеќе од очигледно.