Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Живот во Русија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Isaac, 4 декември 2020.

1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.758
    Допаѓања:
    19.556
    Кај има по 17 илјади евра станови? Некогаш можеби биле, јас еве кај мене во Прилеп неам слушнато за толку евтин, двособен стан стар. :)

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    23.020
    Во Гевгелија :)

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.135
    Допаѓања:
    180.923
    Јас испод 40 ништо немам видено.
    Или не знам кај да гледам на пазар3, или у не знам во која година да барам. Да си ја пробам среќата по руски портали за недвижнини поарно, може ќе најдам поевтино, они ни во Нато не се:bug:

На Realist1 и Stark им се допаѓа ова.
  4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.063
    Допаѓања:
    12.799
    Ама Прилеп нема Албанци. Во Диво насеље во Куманово, Македонците продаваат за смешни пари, само да избегаат. Еве позади болницата Македонка на Македонец, моја соработничка продаде стан за 30.000 евра, двособен во мешано маало. А добра локација, на 2 минути од болницата пеш. И тие што се во некои мешани маала, ќе стави оглас со цена од 26.000 евра, ќе се врти една година, ќе уценуваат, ќе спуштаат, на крај за помалку ќе го даде. А старо треба да се реновира, ама поарно старо отколку никакво нели? Двособен знам се продаде за 17.000 евра, ама на поткровје, во населба која е на неколку км од центар и нормално новиот газда морал да замени дотраени врати, прозорци итн. И оттука до центар карта ти е 30 денари во еден правец, а тој што го купил, секој ден за одење на работа, ако е во центар, ќе има трошоци, ама тоа е, мора сите фактори да се земат предвид.

5. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.536
    Допаѓања:
    3.855
    Се знајш бре тање ни службите не ти се рамни.
    Случајно да не знајш биткоин на 35000 дали че дојде да напрајме и ние обичните смртници некоа пара за стан :D :D :D

На Anyshka, Mumoftwo30 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.135
    Допаѓања:
    180.923
    Добро Тање, еве сите ќе си купиме од ефтините станови во Куманово и пак наше ќе биде. Од Прилеп поарно во Куманово ќе им биде, башка братска прва пушка, значи топ(y).
    Значи, не се селиме во Русија, во Куманово другари, јуриш(tumbleweed)

На Selena01 и Anyshka им се допаѓа ова.
  7. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    23.020
    Ние неможеме ни куче да си купиме а не па стан :rofl:

На Anyshka, Mumoftwo30 и Amore123 им се допаѓа ова.
  8. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    586
    Можам да ти кажам конкретно за живот во Москва: јавен превоз е ефтин,храната е нешто поевтино од тука, сметките за живеачка се поевтини, бензинот има смешна цена. Таксито им е ефтино. Всушност таму е скап само луксузот. Е сега доколку немаш место свое за живеачка мислам дека не се баш евтини кириите. За медицина и образование се поим. Колку сака и кој сака нека хејта. Интересен факт е дека таму сите скоро имаат најмалце по два факултети.Како народ се весељаци, многу пијат (дури и постарите) сакаат дружба, веселби сма стварно мене ми е мн чудно тоа што многу се пијанат на секскви прослави. Платата ако немаш некое по високо место не е нешто нај нај, ако добро памтам околу 1000/1200 евра (ама не е изгор како кај нас, основните работи за живот се мн поефтини).
    И мислам дека не може туку така да мигрираш, ќе ти треба работна виза а не е толку едноставно да извадиш освем ако не си во брак со руски државјанин. Имаше и на црно бело за еден друг град помал искуство од еден македонец што живее таму веќе години,можеш да пророшкаш и таму.
    Едит: поголемиот дел од народот се мнооогу побожни. Редовно одат на литургии,на исповеди, христијанството им е се.

Последна измена: 30 август 2024
    На Mumoftwo30, Amellie13 и Dominodancing им се допаѓа ова.
  9. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.789
    Допаѓања:
    6.640
    Ова може да го напише само човек што никогаш не ги видел убавините на Русија

На Billy Idol, Anyshka, daylight и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.091
    Допаѓања:
    55.817
    Таа и таквите како неа ниту биле во Русија ниту сакаат да појдат, ама тука први се да треснат глупост и постираат хехенца, и као многу загрижени за оние кои би се заинтересирале да одат. Па како ќе најделе работа, стан, како ќе плаќале кирија, сѐ ова било сомнително оф мајко нашол кој да им мисли. :D

На Dominodancing му/ѝ се допаѓа ова.
  11. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    555
    Пробиштип на пример, дури и поефтини

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  12. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.216
    Допаѓања:
    4.254
    Очин инќересна... се надевам само не е со некоја задна намера за регрутација и слични бљатчики.

Инаку Русија за шетање навистина има што да се види ако имате кој да ве шета и нагости за беспари или ако имате многу пари.

п.с. оние кои имаат некоја романтизирана представа за Русија како заштитничка на славјанството и православието мислам дека би биле разочарани по година престој. Русија не е ништо или многу малку од тоа, но е моќна сила која со Кина ќе го предводи Истокот во времињата кои доаѓаат.

Последна измена: 30 август 2024
  13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.063
    Допаѓања:
    12.799
    Ми текна дека еве Непалците бегаат од кај нас, туку ај што бегаат од кај нас, бегале и од Бугарија, Хрватска, земји на ЕУ, за да се догребат до Германија или некоја друга побогата земја. Значи дури и Непалец не сака да остане подолго во Хрватска, како истиот би останал во Русија на пример, иако овие се муслимани и не знам што бенефит би имала Русија од нив во поглед на демографија? Еве кој народ мислите дека со тој закон ќе прифати да живее во Русија? Срби на пример? Не верувам. Тие имаат агенции кои средуваат за работа во Словачка, Австрија, веќе е тоа разработено, а тоа е ем поблиску, ем поплатени ќе се таму. Со тој закон им нудат престој само, ама не и работа, сместување во Русија.

14. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    539
    Допаѓања:
    1.275
    Na Rusija ne i ni treba takvi banditi nerabotnici so ke napraat nekolku deca i ke živeat od socijala t.e od grbot na rabotnicite, toa e politika so koja ke ja uništat Evropa ovie Evropjanite zatoa so gi pustija migrantite osobeno Merkel so Willkommen i kvičat sea od niv, so ne kažes neso za slikata so Dublin so ja postirav toa so ne ti odgovara ne go spomenuvas? Zapnala si Rusija ta Rusija loša. Bog da čuva i da brane. Screenshot_20240829_210139_com.android.chrome.jpg Screenshot_20240829_202043_com.android.chrome.jpg

15. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    586
    Поблизок член од моето семејство живее во Русија, и никогаш не би се вратиле тука ни па живееле во еу. Од секој аспект е подобро таму отколку во еу а па да не споредам од кај нас. Ок можеби само за лгбт не би било сјајно во смисла не би можеле да стапат во брак,да посвојат дете и т.н.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.063
    Допаѓања:
    12.799
    Србија не дозволува геј бракови, па еве Ана Брнабиќ живее со жена, а нејзината партнерка има дете. Со сила не можеш тој што е геј да го направиш стрејт или не можеш со сила некого да натераш да има деца, може не може да има деца, а секое мешање на населението ја менува генезата на нацијата. Еве кој и е да се досели кај нив, дури и да понудат некои екстра услови, тие луѓе дури и христијани да се, и најчесни на свет да се, тие не се Руси и нема да бидат. Тоа ќе значи се помалку чисти Руси во иднина.