Да си останал без работа за 3 месеци извршителите одма на глава ќе ти се качат и готово... ќе си плаќаш и извршителски такси.. Уште поажурни се кога си невработен
Зедов кредит 670 000 преостаната сума имам жирант која потпиша и административна забрана нејќам да ја видам небитно не плаќам парите ги потрошивме во брак небитно дали она ке плаќа и дали може да ме тужи и кога дали одкако ке го исплати кредито во мое име?
Ако потпишала како жирант и ако плаќа наместо тебе може кога сака да те тужи дури и ако не е отплатен кредитот целосно, зошто ти си главен должник, со тоа што тогаш ќе плаќаш плус и судски и адвокатски трошоци. Избегнувањето на плаќањето никогаш не е решение, само дополнителни проблеми ќе си отвориш.
На маж ми сум жирант,т.е само на нотар се потпишав , не заверував ништо на работа.Дали ќе ми одобрат на мене кредит?? позз
Zdravo dobri lugje , so soprugot sakame da zemame stan no bidejki ne zema dovolno plata na karticka , ni barat 2 ziranta , moeto prasanje e sledno Dali zirantot ima pravo i moze posle nekolku godini da bara del od stanot ili ostanuva na nas?
Ќе остане на вас ако плаќате редовно. Ама ако не плаќате, е тогаш е обратна ситуација. Со среќа во барањето жиранти. Во денешно време ретко кој се нафаќа на такво нешто.
Ti blagodaram , redovno ke plakjame no mislev da ne moze nekogas da bara del bidejki ne se znae vo denesno vreme koj ti e prijatel a koj ne
Не може да бара се додека плаќате редовно. Ако веќе не можат од вас да наплатат, ќе наплаќаат од жирантот и во тој случај вашето завршува.