Да си останал без работа за 3 месеци извршителите одма на глава ќе ти се качат и готово... ќе си плаќаш и извршителски такси.. Уште поажурни се кога си невработен
Зедов кредит 670 000 преостаната сума имам жирант која потпиша и административна забрана нејќам да ја видам небитно не плаќам парите ги потрошивме во брак небитно дали она ке плаќа и дали може да ме тужи и кога дали одкако ке го исплати кредито во мое име?
Ако потпишала како жирант и ако плаќа наместо тебе може кога сака да те тужи дури и ако не е отплатен кредитот целосно, зошто ти си главен должник, со тоа што тогаш ќе плаќаш плус и судски и адвокатски трошоци. Избегнувањето на плаќањето никогаш не е решение, само дополнителни проблеми ќе си отвориш.
На маж ми сум жирант,т.е само на нотар се потпишав , не заверував ништо на работа.Дали ќе ми одобрат на мене кредит?? позз
Zdravo dobri lugje , so soprugot sakame da zemame stan no bidejki ne zema dovolno plata na karticka , ni barat 2 ziranta , moeto prasanje e sledno Dali zirantot ima pravo i moze posle nekolku godini da bara del od stanot ili ostanuva na nas?
Ќе остане на вас ако плаќате редовно. Ама ако не плаќате, е тогаш е обратна ситуација. Со среќа во барањето жиранти. Во денешно време ретко кој се нафаќа на такво нешто.
Ti blagodaram , redovno ke plakjame no mislev da ne moze nekogas da bara del bidejki ne se znae vo denesno vreme koj ti e prijatel a koj ne
Не може да бара се додека плаќате редовно. Ако веќе не можат од вас да наплатат, ќе наплаќаат од жирантот и во тој случај вашето завршува.
Здраво, има ли некој искуство со промена на жирант? Се работи за кредит земен од стопанска, клиентот редовно си го плаќа кредитот но жирантот има потреба да се тргне од договорот и наместо него да дојде друго лице, без рефинансирање на истиот кредит. Дали некој се соочил со ваква ситуација?