Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Житни снегулки, мусли, корнфлејкс

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од rossonerka, 28 февруари 2012.

1. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    250
    чоколадните мусли на виталиа ги обозавам :)

2. Maria.Vampire

Maria.Vampire Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    437
    Ова ми е чест доручек кога сум на диета.А и вкусни се(добро,има некои вкусни) и можам да јадам и онака,кога не сум на диета :D

3. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    Ги конзумирам житните снегулки многу често, најмалку два пати неделно. А и чоколадните на виталиа ми се превскусни.

4. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Житаркиве,корнфлексот,муслите за подобар метаболизам се јадат на утро.Па така секое утро кога сум во можност ги јадам.Многу ми се вкусни...
    Снеглуките ги јадам со обична вода или јогурт,имам пробано и со минерална вода, а бе будала работа,само за да ги имам нив за појадок и со чај,со сок ги имам јадено...
    Ги обожавам,додека сестра ми не може да ги смисли..

5. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    Јас последниот пат кога бев во тинекс бев набрзинка и незнаев кои да одберам се мислев али набрзинка и ги земав овие
    Не жалам бидејќи се покажаа многу добри,мало пакување за 100 и нешто денари,но ако нека иде,друг пат памет у глаа ]:)
    Има чоколадоо што е најважноо :inlove: :inlove:

6. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    1.267
    Секогаш купувам мусли од Виталие од банана и чоколадо..преубави ми се, се давам во нив. Незнам што ми текна денеска зедов од тие на Алкалоид Good natue. Life Energy Mix, со вишна, црешка незнам што. Блјаааак катастрофа се, мака ми е за парите што си ги дадов :lol: Ги јадев со млеко но никакви се. Дај кажете со што да ги правам да бидат повкусни. Башка пишувало дека без шекер се. :|
    Што да правам,к што да чинам, да бидат вкусни :?: :lol:

7. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Деновиве ќе си купам такви, баш ме интересира какви се :D
    Можеш да им ставиш банана, мед, бадеми или цимет. :wasntme:

На Leo-nora му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.781
    Допаѓања:
    61.363
    Житни снегулки, мусли, корнфлејкс... Ги обожавам сите!!! И тоа потопени во јогурт (мразам млеко). Понекогаш додавам и сецкано овошје (свежо или суво). Мммм........... многу ми се вкусни!!! :)

9. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    1.267
    Елена69221 Немој да купуваш,јас моите ке ти ги дадам. хахаа :D ajde pa kaжи како ке ти се на тебе :)))

10. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Дефинитивно најомилените

А од житните плочки овие

11. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.834
    Стави лажица мед и ќе бидат повкусни :)

И јас сакам снегулките, ама во последно време си правиме овесните (чисти), со млеко, малку мед и банана. Овие овесни се поздрави од другите процесирани житарки, башка дават чувство на ситост, додека другите (пример ги сакам тие Нестле со цимет) после 20 минути сум погладна отколку што бев.

12. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    1.267
    Дали овие се убави? гледам пишува на нив без шекер, што значи дека со јогурт подбро одат? И дали тиа на Витали Тропикана се убави, ги немам пробано ни овие ни Тропикана....

13. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    1.267

Убави се овие, каде се продаваат,колку им е цената...и дали се за со јогурт заш кога јадам со јогурт житарки сум повеке најадена :lol:

14. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    1.267
    Дали овие се убави? гледам пишува на нив без шекер, што значи дека со јогурт подбро одат? И дали тиа на Витали Тропикана се убави, ги немам пробано ни овие ни Тропикана....

15. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    од Виталиа прв избор ми се тропикал, не знам така се навикнав на нив а и некако повеќе се исплаќаат од другиве, иначе за вкус мене сите ми се ок, само оние fitactive enegy ги неам пробано некако не ми изгледаат вкусни. Моментално ги јадам овие и стварно се убави. Мирисаат на малина :inlove:

16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.834
    Лео-нора, јас во последно време само и користам тие овесни и мусли тропикал.
    Овесни ги проварим со млекото, ставам малку мед и банана (или јаболко и цимет), а овие мусли тропикал се супер, и јас ги јадам повеќе со јогурт. Можат и со млеко, не се лоши ни така, ама лично со јогурт повеќе ги сакам.

17. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    5.194
    Најчесто јадам чоколадни корнфлекс, али ако сакам да ме држи повеќе време сита ги јадам тие обичните житарици на Heleny, им ставам лажица мед и ако имам некое овошје што одговара со млеко, пр. банани, јагоди... инаку, не ги варам, туку чекам 15тина мин. да омекнат, таман дур се расонам, дур си го испијам кафето... ;)

18. Chocolate-me

Chocolate-me Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2014
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    157
    Од виталиа муслите најдобри ми се оние со чоколадо и банана + чоколада.
    Повеќе јадам корнфлекс,веќе некое време јадам само од дардо некои,не се скапи и ми се погодени,не се премногу благи.

19. smiley16

smiley16 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2012
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    51
    Искуства со конзумирање на мусли

Здраво феминки, би сакала да ве прашам што искуство имате со муслите на Виталија, оние кои што се засладени со кафеав шеќер, суво овошје. Мене многу ми се допаѓаат и сакам да ги јадам со млеко, меѓутоа ми е многу страв да не се здебелам од нив, бидејќи кога ги јадам ми се многу благи, па не ми се верува да се толку диетални колку што ние си мислиме. Што мислење имате вие? Дали сте имале искуство да се здебелеете од нив?

20. Twinkles

Twinkles Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    980
    Јас имам јадено и не сум се здебелила :?:
    Мене сите ми се вкусни. Без разлика кои.
    Секое утро ме чекаат на маса :) :$

На msssakal му/ѝ се допаѓа ова.