Е што ме нервираат овие од Виталиа значи, срам да им е! Камо чоколадо на овие барсови? Срамота. Во последните 3-4 кутии, секое барсче беше покриено со претенок слој на чоколадо. Пред некој ден најдов старо чоколатце, што стоело како резерва во ташна ако ми падне шеќерот и кога го отворив не дупло, 6 пати повеќе имаше од сегашните. Мене ми се допаѓа тоа што е внатре додуша, ама и чоколадото дава шмек. Ми заменува останато благо, а сепак мислам дека јадам нешто здраво. Срам да им е! Многу сум изреволтирана. На страна од тоа, се давам и во овие: Мене ми се претерано вкусни.
Ретко јадам житни чоколатца. Омилени ми се чоколатцата на Виталија. Најмногу ми се допаѓаат чоколатцата со вкус на портокал.
Ми се допаѓаат и ги јадам. Најубави ми се Виталија. П.С Другарка ми е на диета (мисли дека е дебела) и јаде само Витанова. Почнува да ме нервира.
Њамии,прекраснотии! Ги обожавам,секако на Виталиа. Додуша сите се преполни со шекери и житарките се заникаде,ама Витанова,не би одбрала.Сепак е далеку побогата со шеќер и кога слушнам некој да вели,`на диета сум`,или `здраво се хранам,јадам Витанова`,ми се !!! Омилени ми се VforVitality,PingVi и оние со брусницата (мх,мх,мерациии! ). П.С:Најновите Гранола,со чиа и кикирики ми се бљак. Спојлер (на овие мислев,со чоколадото) Спојлер и овие се мљац Спојлер (и овие ) [http://www.vitalia.com.mk/content/images/pingvi-bar-white-choco.jpg/img]
Како замена за слатки и чоколада, овие од Виталија со вкус на портокал и чоколаден прелив ми се многу вкусни. Уште од прв пат кога ги пробав, омилени житни плочки ми станаа.
Покрај мама почнав и јас вакви да јадам. Она не е дебела ама вика поарно вакво чоколатце да јади него друго, за разлика од мене, јас благо не одбивам никакво. Обично зема ВИТАНОВА, и она највеќе сака од јаготка, јас од чоколадо.
Пред да кажете дека се полни со шеќери прочитајте го составот, повеќето од нив содржат засладувачи како стевија, маџун, јачменов слад или јаворов сируп, повеќето содржат кафеав шеќер, овие спаѓаат во здравите шеќери, така да... ништо страшно, обично имаат околу 70 калории што е ок.
Ноуп. По правило се што на 100 грама има над 100 калории се смета за калорично. A овие се по 25 грама, по 89,2 калории,а колку тек калории се на 100 грама. Мислам ова по правилник на исхрана за ЕДНА категорија на луѓе на која им се потребни повеќе калории од останатите луѓе,а не се билдери. Житниве чоколатца освен што се вкусни, воопшто не се здрави,ама воопшто. Зошто? Затоа што маџун не користат, скап им е, јаворов сируп е само со мал процент на јаворов екстракт, останатото е чист шеќер-карамел, кафен шеќер во Македонија ретко има и ретко се продава, оној што го купуваме не е само мит дека е обичен шеќер, туку навистина е мешан и фарбан со бои, стевија е најнездравото нешто од засладувачи кои можеме да го конзумираме и не знам зошто толку многу се промовира, јачменов слад е најздрав, но не секој е толерантен на него... Кад погледнали смо... и да не дишеме... Ама сериозно не се здрави.