Штом е малце покачено верувам и кај вас ќе помогне само едно сончање само биди ти силна јас цела ноќ око не склопив од грижи ни педијатар не пројде за беља 3000 филмови направив
Здраво мајки, веќе 40 дена уште сме жолти. Во плодност ја сунчас само 2цпати по 2 до 3 часа и толку. Таа си напредува добро имаме над 1кг плус од родилната тежина, но усте сме жолти. Нсправивме биличек 240 е уште билирубинот, рекоа доечка жолтица, со консултација со педијатар веќе не можело да се сонча, касно било, само доење... Искуства ве молам скоро 2 месеци ќе фати откако имаме жолтица.
1 месец сме имаме уште малку жолтило. Ретко ја изнесувавме на прошетки дека чекаме 40 дена. На тераса повремено кога е убаво ја вадам на сонце, но дали има ефект ако е облечено бебе? Колку време да седи изложена и во кој период од денот да ја изнесувам бидејки застуде сега периодов
Мој совет, шетај го детето ако си ти физички спремна после пораѓај. Не е ни ладно, ни па опасно што нема 40 дена. Ја шетав во месец јануари кога имаше 3 недели (исто со жолтица беше до 1 месец) и тоа немаше ни сонце надвор. Шетај, идеално е 11-12 според мене, јас тогаш ја вадам. По кратки шетаме овие два дена тоа време, пече сонце топло.