Имам извадена 4ка, со умртвени корени. Значи на местото на забот немам ништо сега, но сакам да наместам заб за да не ми се гледа дупка на тоа место Претпоставувам не ставаат анестезија, ама сепак не знам дали смеам да одам.
Имплант сакаш да ставаш? Јас би почекала после пораѓај. За имплант треба во коската да бушат за да се стави штрафот, па после неколку месеци го ставаат истиот. Секако одма нема да биде... А ќе треба апчиња за против болка за после ставањето на штрафот, не е само анестезија.
Jas sum bremena 11 nedela mnogu me zabole zabot no ne smeam da pijam lekovi osven paracetamol stomatologot osven sto mi stavi lek nisto drugo ne napravi a bolki imam neizdrzlivi nekoj sovet za da mi se smirat bolkite
За болен заб се иде на стоматолог и се поправа, не се пијат лекови. И мислам дека после 12та недела можеш што сакаш на забар да правиш, јас порцелански навлаки ставав баш во бременост и немаше апсолутно никаков проблем.
Zabot nemoze da se popravi treba da se izvadi no doktorot ne saka da go izvadi a bolki- neizdrzlivi pa zatoa mi trebaat nekoi lekovi za smiruvanje na bolki A nekoja clenka na forumov do sega ima vadeno zab vo bremenost?
Девојки само што приметив ми паднала пломбата од забот ќе треба да го местам сега дали ќе може да се пломбира..
Mislam deka vo druga grupa citav deka bez problem plombirale i popravale zabi so anestwzija i slicno. No, na moja drugarka tatko i e zabolekar i po istovo prasanje toj veli vo prv semestar deka nikogas ne bi se nafatil kaj trudnica da pravi bilo sto. Ako ne ti smeta da se strpese.
Па ќе се почекав ама неможам цела пломба падна ме боли забот несакам ништо да пијам против болки и така кога местам заб не примам никаква анестезија.
И мојот стоматолог ми кажа дека во прво тромесечие обично не прават заби на трудници, но можеби @Annath ќе може да ти одговори стручно.
Во прво тромесечие не се прима анестезија(освен во екстремни случаи како итно вадење на заб),сите други интервенции се прават нормално.Подобро иди пломбирај си го додека не настанал поголем проблем.
Не и така нема да примам никаква анестезија само ќе го пломбирам.. и тоа утре ќе отидам нема да чекам ти благодарам многу душо Па нема ни лек ни ништо да ми стави само ќе го пломбира ќе му се јавам на мојот доктор утре ќе го прашам..
Zdravo devojki, sakav da potprasam kako vi se nepcata vo bremenost? Mene od pred nekolku dena pocnaa da me bolat nepcata kaj dolnite predni zabi. Postoi li nesto so sto bi gi smirila?
Јас зимам паломче виткам. Ставам гингивал гел и заболек 2 капки нс паломчето о ставам кај ме боли. И ми се смирува за 15 мин. После сум ко нова