Здраво на сите ве молам за помош ми се скрши заб а и едниот дел ми се клати што значи забот е за вадење а веќе сум 5 месец може да ми го вадат забот или што ќе биде
До 7 ми месец можеш со анестезија да го извадиш што нема да му штети на плодот а ни на тебе. Појди кај својот матичен доктор !
6h е а јас око немам затворено од прејака болка во заб После не знам колку време јас плачам однболка, ова ќе ме излуди!! докторкава ми е многу плашлива, едвај работи со мене, ми стави лек за умртвување на корен пред десет дена и највероватно не фати и не делува, боли убива. Што да правамммм?
Офф пробај со парацетамол ако веќе не си се напила, гаргара со солена вода, чај од камилица, жалфија ова народни лекови де може ќе ти ја ублажи болката.Па после на стоматолог се надевам ќе ти помогне. За утеха има будни ова време, јас од киселини не спијам.
Не еден, три испив во рок од еден саат и уште толку се зголемуваше болката еден саат сум спиела само. Бев на стоматолог, паметната 5ката ми го умртвила а излезе 6ката болен заб Уште толку ме боли сега, утре и овој ќе го умртви. Хаос,главата не знам од болка кај ми е. @kukla21 Ради камфорот не е препорачлив Заболексот. А и ова моево мислам само Вентор би го смирило. Ама кога не смеам...ќе се трпи.
Devojki imam problem so eden zab, osmica koj mi e otvoren i nervot reagira na vozduh duri. Od minatata nedela kaj zabarot moj odam i mi stava lekovi za smiruvanje. Realno nervot treba da se umrtvi no ne se nafaka. Imam i uste eden zab sto pocnuva da reagira no ne se nafaka ni na anestezija da stavi. Kaj koi zabari ste odele vo bremenost? Preporaka nekoja? Tuka vo temava chitam ima mnogu sto popravale zabi, vadele i umrtvuvale nerv. Zosto ednite pravat a drugite ne?
Затоа што се плашливи и мислат дека трудница не смеат да пипнат! Мене сега во 8ми месец ми умртвија два нерва, имав страшни болки што не се трпеа, и госпожата работеше на најболниот заб без анестезија. И сега пак ми почнаа болки слаби, ама страв ми е да се вратам, многу лошо поминав. Па нели постои анестезија без адреналин што смеат трудници да ја примат? толку ли асални забари немаме? Џабе дипломите
Најтопло ви ја препорачувам др.Ана од ординацијата Дентин во Бит Пазар што се наоѓа. Јас не ја менувам.
Знам те читав пред некој ден дека ти утнала заб. За срамота не знам што да кажам. Се надевам дека ќе издржам со болкиве коа ми ги менува лековите. Повеќе ми е за бебето отколку за мене. Сега сум 28+5 недела. Мука ми е со забиве. Плус да додадам дека некако бебе денес помалку мрда откако бев на забар. Кај тебе има ли промени такви?
Немав, мене баш во најјаките болки најмногу ме удараше, и “докторката”: лелеее го возбудивме и бебето! Да бе една возбуда кутрото, ме жалеше и тоа сигурно Може си е успано, има денови кога и јас ептен слабо го осеќам. Најди си добар стоматолот ич да не трпиш болки!
Еве се подразмрда малку Ај ќе видам неделава што ќе направам како ќе тераме па ќе барам друго чаре. Во принцип овој многу ми е океј забаров. Ми има спасено многу заби и е доста трпелив само за да не дојде до вадење. Не очекував дека во бременост до толку се шекнува се.
Листерин за непца и за плакнење на уста смее да се користи во бременост? 3ти месец сум бремена и непцата ми се воспалија и неможев да изржам и вечерва ги исплакнав со листерин валјда не смета ништо бидејќи не го голташ и ја плакнеш устата после тоа.
Јас прашав тука членки, ми рекоа може. Најдобро е Лакалут паста да земеш, само Листеринот нема да ти помогне. После тоа не ја испирај со вода устата.
Ја редовно се мијам со Лакалут паста и од време навреме Листерин користев. А него го плакнам со вода бидејќи така пишува на него