Мене ми се скрши заб сега во 38 недела стоматологот ми рече остај го сега, после пораѓај ќе го направиме, па среќа не ме боли само ме нервира храна ми се пика цело време таму.
Јас имам слушнато поделени мислења околу одењето на стоматолог но за стручно мислење би го прашала гинекологот а имам 4 заби за ваѓање
Јас одев на забар само за нешто ептем хитно ако имав мака дур бев бремена...кога се породив сите ги средив раат...
Devojki da ve prasam nesto.Jas sum bremena skoro 7 nedela.No od sabajle pocna da me boli mnogu zab.Pa sakav da ve prasam dali e mozno da se popravi zabot ili pak da zemam nesto da stavam.Pocnuva mnogu da boli mi se siri bolkata na cela gorna vilica
Јас поправав заб во 14 недела без анестезија. А за пиење незнам дали смееш во 7 недела. Најдобро прашај заболекар или гинекологот
Toa utre ke prasam sega kasno e .A mn bolki imam mi se ukoci cela vilica Moram nesto da napravam ne se trpi ova
Анестезија ставаат после 12та нед. Ако изгураш некако до тогаш... ако не бар да го исчисат без анестезија малку, лек да стават. Оди обавезно на забар.
Секако дека можеш да одиш на стоматолог , без анестезија ке го средат забот. Јас во 7- ми месец пломба ставав . Во меѓувреме парацетамол напиј се
Ќе полудам од болка за два саати ми отече цела десна страна од слепоочници до под вилица ме боле кој ли знае што бидна и од каде точно иде болката Некој да познава добар доктор во Скопје сеуште немам матичен овде одбрано?
Леле оди што побргу , не се оставај така . За матичен незнам да ти кажам , не сум од Скопје , претпоставувам други членки ке пишат
Кој сум јас малер значи сега најде умник да ми расте ке си полудам глава незнам каде ми, ме праќаат на орална утре некој слично искуство имал ли?
Хахахаха еве јас. Умник уште од 2 месец почна да расте, туркаше ли туркаше, сега е во мирување, валда за 1 год ќе порасне не се секирај не е страшно.
Немам мака има место кај да излезе, ама и да го вадат не е страшно, ако мора поубаво да го извадат, јас за другиве умници немам место ама ќе видиме.
Од тоа што можеше да се види без снимка е дека нема место за да израсте затоа притиска и боли многу ми е страв кога станува збор за заби незнам дали да одам утре