Нормално е баш во тој период, околу 4-5 месец. Ќе одиш на стоматолог за чистење, да користиш паста за воспалени непца, добра хигиена, и можеш да пиеш витамин Ц. Секако ќе се стабилизира само од себе после бременоста ако претходно си немала ваков проблем.
Popravanje zab vo 9ta nedela od bremenost da ili ne kje se konsl so zabolekar kara sekako ama sega vikam da prasam do togas nemam nekoja silna bolka ama pecne po nekogas a i iscrnet e celiot I bas napred mnogu grdo stoi si vikam ako nema nikakvi posledici da otidam
Ако е цел поцрнет најверојатно е за лекување, не само за пломба. Ако не те боли, почекај до 12та недела за секој случај. Ако се јави јака болка или оток, мораш веднаш да го поправаш зошто може и без заб на крај да останеш, без разлика на бременоста, ризикот е незначителен во споредба со маката што ќе ја имаш.
Zdravo Spidy, Imam bolka vo zabot a sum 8mi mesec, nikoj ne se nafaka na snimka i bez anestezija. Da ne imas preporaka za stomatolog???
Страшна болка во забите, бев брза помош ми ставија лек, прашав дали можи да се користи заболекс ми рекоа да, матичниот стоматолог исто а во упатството пишува не се препорачува. Мислење ? Дали некоја користела 32н сум моментално